Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Νέα στέγη για το ΤΕΙ

Νέα στέγη για το ΤΕΙ

0
tei lefkadas-300x225

tei lefkadas-300x225

Δεν πάει πουθενά, εδώ θα μείνει!

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα στεγαστεί στο Πνευματικό Κέντρο και στο Κέντρο Νεότητας!

Τελευταία συζητήθηκε και πάλι έντονα το μέλλον του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο νησί μας. Μεγάλος αγώνας έγινε προκειμένου να βρεθεί επιτέλους μια λύση για το πρόβλημα της στέγασης του.

Τελικά τα νέα για το ΤΕΙ στην Λευκάδα είναι πολύ καλά. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές για το μείζον αυτό θέμα, δηλ. τη στέγαση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, συμμετείχαν ο βουλευτής Λευκάδας κος Σπύρος Μαργέλης, ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής, εκ μέρους της Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο Αντιπρόεδρος κος Σωτήριος Σούλης, ο κος Γιάννης Πολίτης, η Αντιδήμαρχος κα Ζωή Σκιαδά -Πετούση και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιάννης Μεσσήνης.

Εφόσον είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το ΤΕΙ δεν γίνεται να συνεχίσει να λειτουργεί στο κτήριο του ΚΤΕΛ, γιατί από την μία πλευρά το συγκεκριμένο κτήριο δεν πληροί τις προδιαγραφές και από την άλλη το οικονομικό κόστος είναι δυσβάσταχτο, αποφασίστηκε να στεγαστεί ένα τμήμα του ΤΕΙ στο παλαιό Δημαρχείο, νυν Πνευματικό Κέντρο, όπως και στο Κέντρο Νεότητας! Το ΤΕΙ θα αναλάβει την ανάθεση και την μελέτη για την διαμόρφωση των χώρων έτσι ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις και στην συνέχεια θα σταλεί επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και θα πάρει την τελική απόφαση. Στόχος είναι η όλη διαδικασία να προχωρήσει με πολύ ταχείς ρυθμούς έτσι ώστε σε ένα χρόνο το ΤΕΙ να λειτουργήσει στους νέους χώρους!

Hallelujahhhhh!!!!!

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΊδρυση της πρώτης ομάδας βόλεϊ στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση