Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Υπό κατάρρευση το Νοσοκομείο Λευκάδας

Υπό κατάρρευση το Νοσοκομείο Λευκάδας

0

nosokomeio

Υπό “κατάρρευση” 4 νοσοκομεία του ΕΣΥ στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, μαζί και αυτό της Λευκάδας.

“…η διορισμένη διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί…”

Στα πρόθυρα της “κατάρρευσης” βρίσκονται τα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα τα νοσοκομεία Πάτρας “Άγ. Ανδρέας”, Κέρκυρας, Σπάρτης και …Λευκάδας.

Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας και απειλούνται ακόμη και με διακοπή ορισμένων λειτουργιών τους!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Δημ. Κατσικόπουλου προς το υπουργείο Υγείας, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 7252 και ημερομηνία 11 Απριλίου 2012, “σας ενημερώνουμε ότι λόγω μη πληρωμής των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων (ενώ δεν υπάρχει και συγκεκριμένη ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για το πότε θα πραγματοποιηθούν πληρωμές) καθώς και λόγω της μείωσης των διαθεσίμων των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος από τη διαδικασία του PSI δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος αναστολής λειτουργιών τους”.

Για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος και προκειμένου να αποφευχθεί η “κατάρρευση” των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ, ο Δημ. Κατσικόπουλος ζητεί από το υπουργείο Υγείας “να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση ως προκαταβολή 50% των εσόδων νοσηλίων από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (γεγονός που δεν επηρεάζει τους προϋπολογισμούς τους και δεν απαιτεί τροποποίηση προϋπολογισμού) και στη συνέχεια να γίνει ο απαραίτητος συμψηφισμός”.

0 ευρώ το αποθεματικό στο Αγ. Ανδρέας της Πάτρας!!!

Σε κενό αέρος βρίσκεται πλέον και επίσημα το Περιφερειακό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας της Πάτρας όπως προκύπτει από την απάντηση της τράπεζας της Ελλάδος προς τη διοίκηση του ιδρύματος μετά την ερώτηση της τελευταίας για τα διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν στο «ταμείο» του ιδρύματος.

Η απάντηση της τράπεζας της Ελλάδος ήταν απογοητευτική για τους διοικούντες το Νοσοκομείο καθώς με σχετικό έγγραφο που έλαβαν τους γινόταν γνωστό πως το αποθεματικό του ιδρύματος ανερχόταν στο ποσό των 0¬!!!

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το Νοσοκομείο της Κέρκυρας του οποίου τα αποθεματικά ανέρχονται μόλις σε 50.000¬!!! .

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr o διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δ. Κατσικόπουλος επαλήθευσε την ύπαρξη του προβλήματος, επισημαίνοντας πως η αιτία είναι τόσο το κούρεμα των αποθεματικών του Νοσοκομείου μέσα από τη μετατροπή τους σε ομόλογα όσο και οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου της Πάτρας είναι θέμα ημερών να μπει λουκέτο σε μονάδες καθώς κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχουν ούτε χρήματα αλλά ούτε και διάθεση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω τα οποία και έχουν επιβεβαιωθεί, η διορισμένη διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί. Κι αυτό οφείλει να το κάνει άμεσα!!!

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Πηγή : http://synlefkada.pblogs.gr/

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο του Συλλόγου Αγιομαυριτών
Επόμενο άρθροΥποθαλάσσιες Ζεύξεις: όχι λένε στη Σαλαμίνα, ναι στη Λευκάδα