Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τα κενά του Νοσοκομείου Λευκάδας θα καλύπτουν γιατροί από το Παν. Νοσοκομείο...

Τα κενά του Νοσοκομείου Λευκάδας θα καλύπτουν γιατροί από το Παν. Νοσοκομείο Ιωαννίνων

0
https://www.mylefkada.gr/2012/November/nosokomeio.JPG

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2013/04/nosokomeio.JPG

Γιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων θα μεταβαίνουν ώστε να καλύπτουν τα κενά.

Τραγικά απούσα είναι από την Ήπειρο η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ η οποία έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής. Ο διοικητής της, εγκατεστημένος στην Πάτρα και χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πραγματοποιήσει έστω μία επίσκεψη σε μία περιφέρεια που διαθέτει πέντε νοσοκομεία εκ των οποίων ένα Πανεπιστημιακό που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, δείχνει αδύναμος ή αδιάφορος να επιλύσει έστω και το παραμικρό πρόβλημα ενώ σε άλλες περιπτώσεις με τις αποφάσεις του δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα. Πέρα από τη συσσωρευόμενα προβλήματα στα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Άρτας, η λειτουργία των οποίων κρέμεται πλέον από μία κλωστή, την δύσκολη κατάσταση του Νοσοκομείου Φιλιατών, τώρα δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Κι αυτό γιατί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καλείται να καλύψει με δικούς του γιατρούς τα κενά που δημιουργούνται στα Νοσοκομεία της Κέρκυρας, της Λευκάδας και των Φιλιατών!!! Γιατροί λοιπόν κρίσιμων ειδικοτήτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μεταβαίνουν τα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα ώστε να παρέχουν υπηρεσίες και να καλύπτουν τα κενά.

Κι αυτό μπορεί να τιμά την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπως και τους γιατρούς που αποδεικνύουν ότι ασκούν λειτούργημα όμως σίγουρα δεν πρόκειται για απόφαση που λύνει προβλήματα. Αντίθετα μπορεί να δημιουργήσει κενά και δυσλειτουργίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο μέχρι σήμερα καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Πέραν αυτού του ζητήματος, η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την κατανομή του αριθμού ωρών υπερωριακής, νυχτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας και των αντίστοιχων δαπανών, αποδεικνύει την τεράστια ψαλίδα μεταξύ των νοσοκομείων που ανήκουν στην 6η ΥΠΕ.

Η ζυγαριά γέρνει πασιφανώς υπέρ των νοσοκομείων της Πελοποννήσου, χωρίς αυτό βέβαια να προκαλεί καμία αντίδραση μεταξύ των εκπροσώπων της Ηπείρου είτε των κοινοβουλευτικών είτε των τοπικών.

Για το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης λοιπόν εγκρίθηκε το ποσό των 933 χιλιάδων ευρώ (ιδιαίτερη πατρίδα του Υπουργού Υγείας), για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας 921 χιλιάδες ευρώ, για το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών 963 χιλιάδες ευρώ και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών 1,4 εκατομμύρια.

Η χρηματοδότηση τώρα για τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 1,2 εκατομμύρια, Νοσοκομείο Πρέβεζας 362 χιλιάδες, Νοσοκομείο Φιλιατών 280 χιλιάδες, Νοσοκομείο Χατζηκώστα 699 χιλιάδες και Νοσοκομείο Άρτας 373 χιλιάδες ευρώ.

Γίνεται εμφανές λοιπόν ότι η ίση μεταχείριση μάλλον ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr Via Meganisi News

Προηγούμενο άρθρο1η η Νομική Αθηνών στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Εργασίας από το ΕΠΑΛ Λευκάδας