Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο εορτασμός της Φανερωμένης στην Αθήνα

Ο εορτασμός της Φανερωμένης στην Αθήνα

0

DSC_0125

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης που φέρει το όνομα της, την τίμησε για 39η χρονιά διοργανώνοντας ένα μεγάλο πανηγύρι προς τιμή Της.

Η γιορτή της Φανερωμένης, είναι για τους Λευκαδίτες όλου του κόσμου, μια μέρα ιδιαίτερη. Γιορτάζει η προστάτιδα του νησιού μας και η Μάνα όλων μας, που σε αυτήν βρίσκουμε παρηγοριά, σε κάθε δυσκολία μας.

Η εικόνα Της άλλωστε έχει τιμητική θέση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Ηλιούπολη, που χτίστηκε πριν 40 χρόνια με τη συνδρομή και των Λευκαδιτών.

Μετά τη λιτανεία της εικόνας που την μετέφεραν μέλη του χορευτικού τμήματος του συλλόγου με τις παραδοσιακές λευκαδίτικες στολές, ξεκίνησε το γλέντι για να θυμίσει σε μας, όσους παρευρεθήκαμε, τα πανηγύρια του νησιού μας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κος Ευαγγελος Γεωργάκης, χαιρέτισε όσους τίμησαν την γιορτή, και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κο Κακλαμάνη, που είναι πιστός στα ραντεβού του με τις εκδηλώσεις των Λευκαδιτών της Αττικής, το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Ηλιούπολης, αλλά και μέλη συλλόγων από τη Λευκάδα, την Ήπειρο, τον Πόντο κα.

Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα του συλλόγου άνοιξε το χορό με παραδοσιακούς λευκαδίτικους χορούς και τη σκυτάλη παρέλαβε ο κόσμος που χόρεψε με κέφι για αρκετές ώρες.

Την εκδήλωση “έντυσε’ μουσικά η ορχήστρα ΕΠΤΑΣΗΜΟ.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Λευκαδίτες και του χρόνου με υγεία!

Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Προηγούμενο άρθροΟ Τέρενς Κουίκ στην Φανερωμένη
Επόμενο άρθροΦωτορεπορτάζ του Μάριου Γαζή από τον εορτασμό της Φανερωμένης