Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακαλύπτει την… Λευκάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακαλύπτει την… Λευκάδα

0

Θα σας περιγράψω αυτά που εντυπωσίασαν περισσότερο τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη (φωτογραφία) κατά την επίσκεψή του, την Τετάρτη, στη Λευκάδα. Πρώτα απ’ όλα ο πρόεδρος εντυπωσιάστηκε από τους… τουρίστες. Οχι τόσο από τον αριθμό τους (που είναι εντυπωσιακός για τέτοια εποχή στο νησί), αλλά επειδή τον αναγνώρισαν. Και όχι μόνον: θέλησαν να πιάσουν κουβέντα μαζί του (θα σας εξηγήσω αργότερα με ποιο θέμα), να βγάλουν σέλφι και γενικά πόσο επιθυμούσαν «να φωτογραφίζονται με τον αυριανό πρωθυπουργό» (σ.σ.: λόγια συνεργατών του κ. Μητσοτάκη).

Ενας ουαλός τουρίστας βρέθηκε στο διάβα του και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία για μια σύντομη συνομιλία μαζί του: «Πώς είδες το ματς με την Αγγλία;» τον ρώτησε, σίγουρος ότι ο Ουαλός και γνώριζε από μπάλα και είδε το ματς: «Ηταν μεγάλη χαρά των Εγγλέζων, σπάσαμε την γκίνια των πέναλτι» απάντησε χαρούμενος. Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί ανελλιπώς το Μουντιάλ και εξακολουθεί ακόμη να στηρίζει τη Γαλλία.

Εν συνεχεία συνάντησε  ομάδα… γιαγιάδων (εκδρομή των ΚΑΠΗ). Μία από τις γιαγιάδες (ίσως και η πιο τολμηρή) του είπε: «Μας έλιωσε η ακρίβεια, τι θα κάνεις για μας, πρόεδρε;». Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε πρώτα να… σιγουρευτεί: «Πες μου, γιαγιά, τι ψήφισες στις εκλογές;». Η γιαγιά έδειξε μετανιωμένη: «Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…» και προτού τελειώσει τη φράση της επενέβη ο κ. Μητσοτάκης λέγοντάς ότι θα προσέξει τις συντάξεις και την προέτρεψε: «Ρίξε όμως και καμιά ψήφο σε μένα».

Την τρίτη στάση την έκανε σε ένα εστιατόριο. Ο εστιάτορας παραπονέθηκε για τον αυξημένο ΦΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως υποσχέθηκε: «Θα σ’ τον κόψω εγώ τον ΦΠΑ όταν γίνω κυβέρνηση, αλλά φρόντισε κι εσύ να κόβεις και καμιά απόδειξη, γιατί δεν βλέπω τίποτε στα τραπέζια».

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΖωντανεύει και πάλι το έργο για την Υποθαλάσσια Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕπιδείξεις Taekwondo και Kick Boxing από τον ΑΣ Θησέας