Αρχική Top Stories Ο Λευκαδίτης Άρης Σκλαβενίτης αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Έλληνας sommelier

Ο Λευκαδίτης Άρης Σκλαβενίτης αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Έλληνας sommelier

0

aris sklavenitisΟ νεαρός συμπατριώτης μας, θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2019 στην Γαλλία.

Ο 28χρονος Άρης Σκλαβενίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά έχει καταγωγή από τη Λευκάδα (γιος των οδοντιάτρων Απόστολου Σκλαβενίτη και Παρασκευής Περδικάρη). Είναι απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έκανε την πρακτική του άσκηση και την πτυχιακή του εργασία στο νησί της Σαντορίνης, συγκεκριμένα στην Μικροζυθοποιία Σαντορίνης (Donkey Microbrewery) και στο Κτήμα Γαία.

Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται στο χώρο των wine-bar. Ξεκίνησε στο Fabrica de Vino και τα τελευταια 3,5 χρόνια είναι στο Oinoscent cellar & wine bar (best wine bar in Greece 2015 στα Fnl Best bar Awards). Είναι απόφοιτος του Wine Professionals Course της Genius in Gastronomy και των 3 πρώτων επιπέδων του W.S.P.C. Την περίοδο αυτή είναι σπουδαστής του Wine & Sommelier Expert Course και του W.S.E.T. level 4 Diploma.

Επίσης ανά διαστήματα, αρθρογραφεί στο Wine Expert Blog της Genius in Gastronomy και στο περιοδικό Winetrails ενώ πρόσφατα εκλέχθηκε μέλος του νέου Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

aris sklavenitisΤο 2015 έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων και έλαβε τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου.

Τον Φεβρουάριο του 2016 συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο 2016, ένα διαγωνισμό αξιώσεων, με δύσκολες δοκιμασίες (τυφλή γευσιγνωσία κλπ) όπου και έλαβε την πρώτη θέση μεταξύ δεκατεσσάρων συμμετεχόντων και έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

Με τον τίτλο αυτό θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2019 στο Μπορντό (Bordeaux) της Γαλλίας.

sklavenitis arisΣυγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας, στον οποίο ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση στην κοπή πίτας του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας
Επόμενο άρθροΕκπτώσεις 40% στο κατάστημα Katsenos Collezione