Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η ομιλία του Σπ.Μαργέλη στη βουλη

Η ομιλία του Σπ.Μαργέλη στη βουλη

0

Δείτε το βίντεο της ομιλίας

Στην ομιλία του ο βουλευτής αρχικά επισημαίνει πως το μεγάλο πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση οφείλεται σε ένα κράτος που δεν παράγει και σε μια αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

Εκφράζει την πεποίθησή του πως το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι πολλά υποσχόμενο, με συσσωρευμένη εμπειρία που μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Ωστόσο, τονίζει πως αυτή η νέα κυβέρνηση για να πετύχει στο δύσκολο ρόλο που έχει κληθεί να αναλάβει οφείλει «να διαμορφώνει με τις αποφάσεις και τις πολιτικές της τα γεγονότα και τις εξελίξεις, να ανοίγει καινούριους δρόμους και να δίνει ελπίδα στον κόσμο». Χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα πρέπει «να βάλει ορισμένες κόκκινες γραμμές στις υπερβολικές απαιτήσεις της τρόικα, όσον αφορά την υποστήριξη των αδύναμων κοινωνικά τάξεων, καθώς και στα μεγάλα συμφέροντα». Χρειάζεται μια κυβέρνηση που με τόλμη και φαντασία θα λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μεταρρυθμίσει και εκσυγχρονίσει το κράτος, «θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας και κυρίως η ελληνική περιφέρεια».

Τονίζει, επίσης, πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να «ασχοληθεί με την καθημερινότητα, εκεί δηλαδή που δίνουν τον αγώνα οι Έλληνες πολίτες». Σημειώνει πως «σε αυτή την προσπάθεια που κάνουν οι Έλληνες πολίτες να επενδύσουν, να στήσουν δουλειές, να βοηθήσουν το σπίτι τους και την οικογένειά τους, θέλουν σύμμαχο και συμπαραστάτη πραγματικά τη κυβέρνηση, να τους λύσει προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν μπορεί να διαπιστώνουμε μόνο μία σειρά προβλήματα και να μην τα λύνουμε. Δεν μπορεί να υπάρχουν νοσοκομεία στην ελληνική περιφέρεια που να έχουν ένα, δύο και τρία χρόνια χωρίς καρδιολόγο, χωρίς παιδίατρο ή χωρίς γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Δεν μπορεί να υπάρχουν νησιά στην ελληνική περιφέρεια που επί επτά, οκτώ ή δέκα μήνες να μην έχουν αγροτικό γιατρό. Οφείλουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αυτό είναι το χρέος μας.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής τονίζει πως η λύση στο πρόβλημα που βιώνει η χώρα με έντονο τρόπο τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην Ευρώπη και στους αγώνες που πρέπει να δώσει η Ελλάδα εκεί με μαχητικότητα, βρίσκεται στον εκσυγχρονισμό του κράτους και στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας με σχέδιο και σκληρή δουλειά.

Από Το Γραφείο Τύπου.

Προηγούμενο άρθροΟμβροδεξαμενή Καρυάς
Επόμενο άρθροΡυζόπιτα