Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δραματική πρόταση ή ελιγμός του Γιώργου Παπανδρέου;

Δραματική πρόταση ή ελιγμός του Γιώργου Παπανδρέου;

0
papandreoyyyyyy

papandreoyyyyyy

Ρεπορτάζ από το protothema.gr

Με τη διαβεβαίωση ότι είναι πρόθυμος να αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού εάν καταστεί δυνατή μια συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων για να πάει η χώρα μπροστά, απάντησε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στον όρο που του έθεσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς να βρεθεί άλλο πρόσωπο, κοινής αποδοχής, ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο, δεν συμφωνεί με την πρόταση του κ. Σαμαρά η κυβέρνηση αυτή να έχει ως κύριο ή και αποκλειστικό αντικείμενο την επαναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά επιθυμεί να έχει μια συνολικότερη ατζέντα για την πορεία της χώρας. Στη βάση αυτή γίνεται και η δραματική παρασκηνιακή διαπραγμάτευση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Συγγρού.

Ο πρωθυπουργός, έτσι κι αλλιώς, είχε στο μυαλό του να προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με υπουργούς που θα προέκυπταν από τις συνεννοήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Η αντιπρόταση του κ. Σαμαρά να μην είναι ο κ. Παπανδρέου επικεφαλής τα κυβέρνησης συνεργασίας αρχικά αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό, ο οποίος ωστόσο αντιπρότεινε μία συνολικότερη συμφωνία.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου δέχεται πιέσεις από συνεργάτες και υπουργούς να μην αποδεχθεί την απαίτηση του κ. Σαμαρά, ενώ αντιδρούν και βουλευτές που θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα οδηγήσει κατ’ ανάγκη σε διέξοδο και επιπλέον ότι «τελειώνει» οριστικά τον κ. Παπανδρέου ή ακόμη και το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή, αφού σημαίνει άτακτη υποχώρηση και αποχώρηση.

protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση του Σπ.Μαργέλη
Επόμενο άρθροΣτραπατσάδα ή καγιανά