Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Περιβαλοντικές δράσεις στον Δήμο Σφακιωτών

Περιβαλοντικές δράσεις στον Δήμο Σφακιωτών

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/perivalonsfakiotes2.jpg

Ο Δήμος Σφακιωτών , το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και φορείς  διοργάνωσαν στις 10:00 το πρωί της  Κυριακής  ,30 Μαΐου 2010, εθελοντικό καθαρισμό του επαρχιακού δρόμου Σφακιώτες –Λευκάδα.

Αρκετοί δημότες ,στελέχη του ΚΠΕ και μέλη του Συλλόγου «ΦΗΓΟΣ» Αλεξάνδρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λαζαράτων, και καθάρισαν μεγάλο τμήμα του δρόμου.
Στις  7:00 το απόγευμα  στο σχολικό κέντρο του Δήμου Σφακιωτών  έγινε ενημερωτική συνάντηση για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στην οικιακή κομποστοποίηση, από τα στελέχη του ΚΠΕ, και μοιράστηκαν δωρεάν  κάδοι σε όσους είχαν υποβάλλει αίτηση για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Κομποστοποίηση είναι η φυσική διαδικασία κατά την οποία τα οργανικά απόβλητα (φρούτα, λαχανικά, φύλλα, κλαδέματα κ.α.) μετατρέπονται σε ένα πλούσιο οργανικό μίγμα που λειτουργεί ως εδαφοβελτιωτικό και λίπασμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ εύκολα στον κήπο με τη χρήση ενός απλού κάδου κομποστοποίησης. Μέσα στον κάδο συγκεντρώνουμε τα οργανικά και αφήνουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Τα οργανικά οικιακά απόβλητα αποτελούν περίπου το 40-60% του συνόλου των αποβλήτων που παράγουμε στο σπίτι μας. Από αυτά το 70% περίπου είναι κομποστοποιήσιμα. Αυτό σημαίνει ότι κάνοντας κομποστοποίηση μπορούμε να μειώσουμε το σύνολο των οικιακών αποβλήτων μας κατά 35% περίπου.

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/perivalonsfakiotes1.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/perivalonsfakiotes2.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/perivalonsfakiotes3.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/perivalonsfakiotes5.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/perivalonsfakiotes6.jpg

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/perivalonsfakiotes7.jpg

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ πρώτος ένοχος είμαι εγώ, ο πολίτης.
Επόμενο άρθροΟ κ. Πετρόπουλος πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε.