Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Νύχτες τρόμου στην πλατεία της Λευκάδας

Νύχτες τρόμου στην πλατεία της Λευκάδας

0
http://mylefkada.gr/2010/August/KnifeBlood.jpg

http://mylefkada.gr/2010/August/KnifeBlood.jpg

Οι μαχαιριές και οι επιθέσεις με σπασμένα μπουκάλια μεταξύ ομάδων αλλοδαπών έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην κεντρική πλατεία Λευκάδας.

Επιχειρηματίας της περιοχής επικοινώνησε μαζί μας και μας ενημέρωσε σχετικά με την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην πλατεία της πόλης της Λευκάδας. Όπως μας είπε ομάδες αλλοδαπών ώς συνήθως Αλβανών και Ρουμάνων που έχουν στέκι μαγαζί που βρίσκεται στα όρια της πλατείας σχεδόν καθημερινά δημιουργούν καυγάδες απίστευτης αγριότητας χρησιμοποιώντας μαχαίρια, μπουκάλια, μεταλικά αντικείμενα αλλά και καρέκλες από διπλανά καταστήματα. Όπως μας είπε ο ίδιος το μαγαζί αυτό έχει δεχθεί αρκετές μηνύσεις και κανονικά θα έπρεπε να του έχει αφαιρεθεί η άδεια από τον Δήμο Λευκάδας αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Το τελευταίο περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα 2 Αυγούστου όταν δυο ομάδες αλλοδαπών (Αλβανών – Ρουμάνων) ενεπλάκησαν μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία Λευκάδας. Οι αλλοδαποί μαχαίρωναν ο ένας τον άλλον με στυλέτα ενώ χρησιμοποιούσαν σπασμένα μπουκάλια για να χαρακώσουν τους αντιπάλους τους. Την στιγμή εκείνη ένα μικρό παιδί ηλικίας 4,5 ετών περνούσε από το σημείο με το πατίνι του και χτυπήθηκε από ένα μπουκάλι μπύρας τραυματιζοντάς το αρκετά σοβαρά στο στήθος και στο πρόσωπο ενώ δυο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λευκάδας τραυματισμένοι από μαχαίρι.

Η πλατεία μέσα λίγα λεπτά άδειασε από τον κόσμο που παρακολούθησε σκηνές από ταινία μπροστά στα μάτια τους. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους επιχειρηματίες της περιοχής που δηλώνουν απελπισμένοι μιας και βλέπουν τα μαγαζιά τους να είναι μόνιμα άδεια γιατί ο κόσμος φοβάται να πάει στην πλατεία. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι έχουν ειδοποιήσει πολλές φορές την αστυνομία που αδυνατεί να δώσει λύσει στο πρόβλημα που ταλανίζει το κεντρικότερο σημείο της πόλης μας.

Προηγούμενο άρθροΠουλάει στον Αρμάνι η Αθηνά Ωνάση
Επόμενο άρθροΝυχτωδία αγάπης