Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Γιώργος Λογοθέτης και Πόρτο Κατσίκι

Γιώργος Λογοθέτης και Πόρτο Κατσίκι

0
logothetis

logothetis

Ανακοίνωση του Γιώργου Λογοθέτη για το Πόρτο Κατσίκι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

π. Δήμαρχος ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ Λευκάδας

Στα δύο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια συζητήθηκε και το θέμα που αφορά το Πόρτο Κατσίκι. Στο θέμα αναφέρθηκε και τοπική εφημερίδα όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε τα εξής :   «Μετά μιλάμε για στοιχειώδη αισθητική. Αυτό δεν υπάρχει. Οι φωτογραφίες στο youtube από τις καντίνες στο Πόρτο Κατσίκι κάνουν το γύρω του κόσμου.  Όλοι μίλησαν για άθλιες καταστάσεις στην πιο δημοφιλή παραλία της Ελλάδας….»

 

Η τελευταία φορά που επισκέφτηκα το Πόρτο Κατσίκι ήταν με την παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου του ΜΕΓΑ με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δούνε την εκπομπή στην ιστοσελίδα http://www.megatv.com/erevna/article.asp?catid=20894&subid=2&pubid=16311752

Σας διαβεβαιώνω ότι έχει πολύ ενδιαφέρον !

Η εικόνα λοιπόν που κατέγραψε ο φακός του ΜΕΓΑ και που μπορούν να δούμε όσοι ενδιαφέρονται δεν είχε καμία σχέση με αυτή που περιγράψανε κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα αν κάτι άλλαξε αυτό πρέπει να έγινε το διάστημα που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι αυτό που περιγράφεται ως «άθλια κατάσταση» και έκανε έξαλλους τους νέους δημοτικούς  συμβούλους ήταν η εικόνα που αντικρίσαμε όταν αναλάβαμε την ευθύνη του Δήμου την 1.1.2007. Γι αυτό με πρωτοβουλία του υπεύθυνου αντιδήμαρχου κ. Παναγιώτη Μεσήννη  και την στήριξη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. αποφασίσαμε να θέσουμε σε προτεραιότητα την  ριζική αλλαγή της κατάστασης που υπήρχε στο Πόρτο Κατσίκι.

Και αυτό διότι η παραλία στο Πόρτο Κατσίκι ήταν και είναι ο κύριος πόλος έλξης επισκεπτών. Πρόκειται για την πλέον πολυβραβευμένη παραλία της Ελλάδας ! Ένα θαύμα της φύσης που κληρονόμησε η Λευκάδα και ο Ελληνικός Τουρισμός. Όμως παρά τα τιμητικά βραβεία που έπαιρνε ο Δήμος για το Πόρτο Κατσίκι, στον γύρω χώρο η εικόνα ήταν απογοητευτική. Στην περιοχή αυτή που θα έπρεπε να είναι το στολίδι της Λευκάδας και του Ελληνικού Τουρισμού όταν αναλάβαμε η εικόνα που υποδεχόταν τον  επισκέπτη ήταν η εξής  :

1. Δεν υπήρχαν  τουαλέτες !

2. Κυριαρχούσαν ακαλαίσθητες και πρόχειρες κατασκευές με τη μορφή καντίνας.

3. Ο χώρος δεν προστατευόταν με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται σκουπίδια.

4. Ο δρόμος για το Πόρτο Κατσίκι ήταν σε άθλια κατάσταση.

5.  Στο χώρο δεν υπήρχε ναυαγοσώστης αν και ο νόμος το επιβάλλει, διότι δεν το επέτρεπαν τα οικονομικά του Δήμου.

6. Κυρίως όμως δεν λειτουργούσε χώρος στάθμευσης. Έτσι τα εκατοντάδες οχήματα και οι επισκέπτες, αντιμετώπιζαν μια μεγάλη ταλαιπωρία αφού δεν μπορούσαν να σταθμεύσουν και με μεγάλες δυσκολίες κατάφερναν να απεγκλωβιστούν !  Για το επείγον του προβλήματος  η προηγούμενη δημοτική αρχή το 2005 είχε στείλει έγγραφο προς το  αστυνομικό τμήμα Βασιλικής  που επεσήμαινε το κυκλοφοριακό πρόβλημα.  Στην απάντηση η αστυνομία τόνιζε  ότι «λόγω της αυξημένης κίνησης των  οχημάτων  δημιουργείται αδιαχώρητο»… και «  για την αντιμετώπιση του προβλήματα  απαιτείται η επεξεργασία και η λήψη μέτρων…”

Έπρεπε λοιπόν  να αλλάξουμε την απαράδεκτη εικόνα στο Πόρτο Κατσίκι. Όμως  επειδή  ο Δήμος δεν είχε οικονομικές δυνατότητες παρέμβασης, απευθυνθήκαμε στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες με την παράκληση να μας βοηθήσουν να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο χώρο.

Το πρώτο έγγραφο είχε αποδέκτη την τότε Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Φάνη-Πάλη Πετραλιά με το εξής περιεχόμενο :

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,  ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ

Ταχ. Διεύθυνση: Βασιλική Λευκάδας, Ταχ. Κώδ.: 310 82

Τηλ.: 26450 31131 – 31930   φαξ 2645031631

e-mail  dapollonion@gmail.com      www.apollonion.gr

 

Προς κ. ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ  

                                      ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ : « ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ» ΣΤΗ  ΛΕΥΚΑΔΑ »

     Μετά και από επικοινωνία με τον αξιότιμο βουλευτή Λευκάδας κ. Βεργίνη,  σας ενημερώνουμε για ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την Λευκάδα, αλλά γενικότερα τον Ελληνικό Τουρισμό.

Τα τελευταία χρόνια η παραλία στο Πόρτο Κατσίκι στο Δ.Δ. Αθανίου του Δήμου Απολλωνίων Λευκάδας , τιμάται με πολύ σημαντικά βραβεία, όπως για παράδειγμα το πρώτο βραβείο ως καλύτερη  παραλία της Ελλάδας και τρίτη παραλία στον κόσμο. Το σημαντικό αυτό γεγονός δημιουργεί μεγάλες ευθύνες για το Δήμο ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ όπου ανήκει το Πόρτο Κατσίκι, αλλά και σε ολόκληρο το νησί της Λευκάδας.

     Δυστυχώς όμως η ταχεία ανάπτυξη της περιοχής, δεν έδωσε την δυνατότητα στις προηγούμενες δημοτικές αρχές να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες υποδομής. Έτσι ενώ κάθε χρόνο παρατηρείται μεγάλη ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος, συγχρόνως αυξάνεται η δυσαρέσκεια των επισκεπτών, αφού στο χώρο που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες, ούτε χώροι στάθμευσης.

    Ακόμα πιο δραματική είναι η κατάσταση με την κυκλοφορία. Ο παλιός πρόχειρος δρόμος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το μεγάλο τουριστικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος, με εικόνες που κάθε άλλο παρά κολακεύουν τον ελληνικό τουρισμό. Πέρυσι για παράδειγμα η Τοπική Αστυνομία, στην προσπάθεια να δώσει κάποια λύση, αναγκάστηκε να απαγορεύσει τη διέλευση των οχημάτων προς την παραλία, χωρίς βεβαίως να δώσει ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα.

    Ως νέα Δημοτική Αρχή, κάνουμε έκκληση στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αλλά και στα άλλα  αρμόδια Υπουργεία,  να συνδράμουν την προσπάθειά μας  που συνίσταται στη λύση  των παρακάτω προτάσεων :

Α)  Επειδή για το 2007 αναμένεται περαιτέρω αύξηση επισκεπτών, να μας δοθεί η δυνατότητα ώστε να προβούμε σε άμεσες επεμβάσεις, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη  αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων, όπως η λειτουργία τουαλετών.

Β)  Να κάνουμε διαπλάτυνση στον υπάρχοντα δρόμο, σε σημεία που έχουμε την άδεια των ιδιοκτητών γης, για την μερική αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Γ) Να δημιουργήσουμε βασικές προϋποθέσεις στάθμευσης, σε συνεργασία με ιδιοκτήτες χωραφιών, αλλά και με παρέμβαση σε δημοτική έκταση.

Δ) Να προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης για την μελλοντική ανάπτυξη και προβολή του μοναδικού σε φυσικό κάλλος, τοπίου .

Για τις πρώτες τρεις προτάσεις άμεσης παρέμβασης, με βάση τις δικές μας έρευνες, θα χρειαστούν έργα προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό εντάσσεται και  η επέκταση του δικτύου ύδρευσης, αναγκαία για την λειτουργία τουαλετών. Για την υλοποίηση της τέταρτης πρότασης, τις απαντήσεις θα μας δώσουν οι σχετικές μελέτες που πρέπει να αναθέσουμε σε γραφείο μελετών.

        Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι διαμαρτυρίες χιλιάδων επισκεπτών για την άσχημη εικόνα στο Πόρτο Κατσίκι είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Το κύριο ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν μια περιοχή που συγκεντρώνει διεθνές τουριστικό ενδιαφέρον, και που θα μπορούσε να αποτελέσει κόσμημα για τον Ελληνικό Τουρισμό, να μην ανταποκρίνεται στις βασικές απαιτήσεις της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

                                                  Με εκτίμηση

     Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ         ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

 

 

 

Το ίδιο αίτημα επαναλήφτηκε πολλές φορές σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, Γ.Γ., Βουλευτές Περιφερειάρχες και Νομάρχη.  Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν τα σχετικά έγγραφα στο αρχείο του πρώην Δήμου Απολλωνίων όπως : 

 

8.4.04 Προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΕΡ/ΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

                  Υπ. Κ. Σουφλιά.

ΘΕΜΑ :  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  “ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ” ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

              Προς κ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

                   Τσόχα 7,115 21 Αθήνα,  τηλ.: 210 8707605- info@gnto.gr

                        Κοιν. Γ.Γ. κ. ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ                                       

                        Γ.Γ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Βόσδου

                        κ. ΣΟΥΦΛΙΑ   Υπ. ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.  210-6415700

                        κ. ΒΟΣΔΟΥ, ΓΓ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

                        κ.  Αραβανή  Νομάρχη Λευκάδας    

                        κ. Σολδάτο  Βουλευτή Λευκάδας

 

 

Βασιλική: 15-10-2008        Αριθ.πρωτ.:   7430

1) Υπουργό  κ. Σουφλιά   ΥΠΕΧΩΔΕ

  2) Υπουργό κ. Σπηλιωτόπουλο (Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης )   

 3) Υπουργό   κ. Παυλόπουλο ΥΠΕΔΔΑ     

  4) Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων  υπόψη κ.Βόσδου        

 5)   Βουλευτή Λευκάδας κ.Θ.Σολδάτο

 6)   Νομαρχιακή Αυτ/ση Λευκάδας υπόψη Νομάρχη κ.Αραβανή

7) κ. Βεργίνη π. Βουλευτή Λευκάδας  

                         

κ.Ξ. Βεργίνη    Ακαδημίας 57    17/10/2008 Αριθ.πρωτ. :       7514

 

 κ. Σπηλιωτόπουλο   Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης   4/1/2009

 Τσόχα 7   Τ.Κ.115 21       ΑΘΗΝΑ 

 

κ.Μαρκόπουλο   Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης 

Αριθ. πρωτ.:        596  2.2.2009  

 

25/2/2009  Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΠΕΣΔΔΑ, Τουριστικής Ανάπτυξης, κατέθεσε στις 25/2/2009 η βουλευτής Κέρκυρας και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, με θέμα: «Ασφάλεια Επισκεπτών στο Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας».

Υπενθυμίζουμε το με αρ. πρωτ. 7140/3-10-2008 έγγραφο του Δήμου Απολλωνίων του Ν. Λευκάδας, προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως επίσης αρ. πρωτ. 7430/ 15-10-2008 του Δήμου Απολλωνίων του Ν. Λευκάδας προς τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ, Τουριστικής Ανάπτυξης, τον Υπουργό ΥΠΕΣΔΔΑ, τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Βουλευτή Λευκάδας της Ν.Δ., την Ν.Α. Λευκάδας, όπου προκύπτει σαφώς πως ο οικείος Δήμος έχει αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες. 

 

24.11.2009    Προς κ. ΠουσσαίοΓενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης Αμαλίας 12 Τ.Κ. 105 57

      Κοιν. κ. Γκερέκου Αγγελική  Υφυπουργό Πολιτισμού &   Τουρισμού                

10.5.2010 Προς κ. Γκερέκου Υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού  

 

Οι επιστολές, τα έγγραφα, τα τηλεφωνήματα και οι προσωπικές επισκέψεις με τους εκάστοτε βουλευτές (κ. Βεργίνη, κ. Σολδάτο, κ. Μαργέλη) δεν έχουν τέλος. Περισσότερα αναφέρω στο υπό έκδοση βιβλίου μου με τίτλο «Ο Σουηδός Δήμαρχος- Από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη).

Όμως τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Εκτός από κάποιες επιχορηγήσεις με παρέμβαση του κ. Φλογαϊτη, ουσιαστική ανταπόκριση δεν υπήρξε παρά τις συχνές διαβεβαιώσεις όλων των υπεύθυνων Υπουργών και Γενικών Γραμματέων. Έτσι αναγκαστήκαμε να δράσουμε με τις δικές μας μικρές δυνάμεις  στα πλαίσια της ΣΑΤΑ και του ΘΗΣΕΑ. Και α αυτό παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα αφορούσε ολόκληρη την Λευκάδα και βεβαίως όλους τους Δήμους.

  Έτσι για όσους γνωρίζουν με την λήξη της θητείας μας  η εικόνα στο Πόρτο Κατσίκι δεν είχε καμία σχέση με το παρελθόν. Παραδοσιακά κιόσκια με πλακόστρωτα υποδέχονται τους επισκέπτες. Τουαλέτες  έδωσαν λύση στο πρόβλημα που χρόνια ταλάνιζε την περιοχή. Λιθότοιχος προστατεύει περικυκλικά το χώρο. Ο χώρος στάθμευσης που ήταν γεμάτος λακκούβες έδωσε τη θέση του σε άσφαλτο. Η άθλια εικόνα του δρόμου που οδηγούσε στο Πόρτο Κατσίκι δεν υπάρχει πια. Κυρίως όμως λύθηκε το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα με δημιουργία νέου δρόμου με άνοδο και κάθοδο.

 Το Πόρτο Κατσίκι μετά από πολλές προσπάθειες αποκτά σιγά σιγά την εικόνα που ανήκει στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας και μία από τις ωραιότερες παραλίες σε όλο τον κόσμο ! 

Οι φωτογραφίες που παραθέτω τα λένε όλα !  Ο ουδέτερος παρατηρητής θα δει την τεράστια διαφορά του πριν και του μετά. Όμως εκτός από το οικονομικό πρόβλημα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις αντιδράσεις αυτών που είχαν συνηθίσει την πρώην κατάσταση και δεν ήθελαν καμία αλλαγή. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο να απειλούν γι αυτό και κάποιες εργασίες έγιναν παρουσία αστυνομικών οργάνων !

Και σαν να μην έφτανε αυτό είχαμε και καταγγελίες από την αντιπολίτευση με πρόσχημα ότι δεν τηρήθηκαν οι «τυπικές διαδικασίες…» Στην πρώτη καταγγελία  η υπόθεση εκδικάστηκε από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας την  8.12.2008  με  αθωωτική απόφαση υπέρ του δημάρχου. Η δεύτερη καταγγελία που κατατέθηκε το 2007 είναι ακόμα υπό έρευνα από υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών και αφορά τον τρόπο που λειτούργησε ο Δημοτικός χώρος Στάθμευσης στο Πόρτο Κατσίκι το …. 2007 ! Χαίρε αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία !

 

 

 Αμέσως μετά την καταγγελία, τον Σεπτέμβρη του 2007, επισκέφτηκα τον Λευκαδίτη Υπηρεσιακό Υπουργό κ. Φλογαϊτη  και τον ενημέρωσα σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε. Ο κ. Φλογαϊτης, ( καθηγητής δημοσίου δικαίου στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου  Αθηνών)  μου  έκλεισε συνάντηση με τον κ. Μαυρίκα Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Εσωτερικών,  μετέπειτα Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ο κ. Μαυρίκας σε μακρά συνομιλία που είχαμε στο γραφείο του, τόνισε την σημασία του Δημοσίου Συμφέροντος.

Επιγραμματικά σημείωσα την άποψή του ότι  «όταν κ. δήμαρχε υπηρετείτε το Δημόσιο συμφέρον, πιθανώς να προβείτε και σε πράξεις που κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θεωρήσουν ως παρατυπίες… Σημασία έχει η ουσία των αποφάσεων και όχι ο τύπος που άλλωστε θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα…»

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της παρέμβασης του Δήμου ήταν :

1. Ο Δήμος και η Δ.Ο.Υ. Λευκάδας, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο,  σε περίοδο οικονομικής κρίσης εισέπραξαν σημαντικά ποσά από την λειτουργία του δημοτικού χώρου στάθμευσης.

2. Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας για 4 άτομα.

3. Τα άτομα αυτά είχαν την ευθύνη και για την καθαριότητα και  εύρυθμη λειτουργία του πάρκιν βάζοντας τέλος στο χάος που επικρατούσε.

4. Μέχρι τότε το πρόβλημα ήταν μεγάλο  και για την αστυνομία που αν και είχε πρόβλημα προσωπικού, έπρεπε να στέλνει συνεχώς το μοναδικό περιπολικό για να ρυθμίσει το κυκλοφοριακό χάος.

Αντί λοιπόν οι υπηρεσίες των υπουργείων, και ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομικών,  να μας επιβραβεύσουν για τα αποτελέσματα των αποφάσεών μας, βρεθήκαμε κατηγορούμενοι. Και επειδή δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε ότι  «Πίσω από αυτές τις αθλιότητες (στο Πόρτο Κατσίκι) υπήρχαν δοσοληψίες»  θα ήθελα να τον ευχαριστήσω θερμά διότι μου δίνει την δυνατότητα να τονίσω την σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική πρωτοβουλία μας να ενταχθεί από την αρχή της θητείας μας ο Δήμος σε προληπτικό έλεγχο. Ως Δήμος με κάτω από 5.000 κατοίκους, ο νόμος δεν μας υποχρέωνε να ενταχθούμε σε προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όμως το επιδιώξαμε για να μην υπάρξει ίχνος παρατυπίας στα οικονομικά του Δήμου. Για την πράξη μας αυτή πήραμε εύσημα από τον προϊστάμενο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λευκάδας Επίτροπο κ. Δερβίλη.

Για να μην κουράσω τους αναγνώστες δεν θα αναφερθώ σήμερα στον τρόπο βοήθησαν τον Δήμο ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ την τετραετία η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο πρώην πρόεδρος ξενοδόχων κ. Καρτάνος και τα άλλα δραστήρια μέλη του Δ.Σ. που σήμερα εκφράζουν την αγωνία τους  στο νέο Δ.Σ.. Ελπίζω όμως να μου δοθεί η ευκαιρία να πούμε περισσότερα στο μέλλον και για το Πόρτο Κατσίκι, για τις τιμητικές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας του Δήμου ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ, για την διαχείριση υδάτινων πόρων, και για τα έσοδα από τις παραλίες, και για τις άλλες πρωτοβουλίες που ξεκίνησε ο Δήμος ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ όπως  το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων, τα ΣΑΠΦΕΙΑ, τις εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό για να αναφέρω μερικά. Άλλωστε μαθαίνω ότι όλα αυτά θα συνεχιστούν και μάλιστα  σε νέες βάσεις με νέες ιδέες που θα αναβαθμίσουν τις δικές μας πρωτοβουλίες.

Γιώργος Λογοθέτης

Πρώην δήμαρχος ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης στηρίζει και ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΣΗΝΗΣ π. Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τα έργα στο Πόρτο Κατσίκι

Ο χώρος πριν (πάνω) και μετά (κάτω) τις παρεμβάσεις του Δήμου. Γι αυτές τις παρεμβάσεις έχουμε δικαστικές διώξεις !

logo_porto4logo_porto3

logo_porto2logo_porto5

logo_porto6logo_porto7

logo_porto1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση σοκ
Επόμενο άρθροΕυχές απο τον Τηλυκράτη