Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο πρέσβης του Μπαγκλαντές στον Περιφερειάρχη Ι.Ν

Ο πρέσβης του Μπαγκλαντές στον Περιφερειάρχη Ι.Ν

0

Εμπορικές σχέσεις με «γιούτα» και ελαιόλαδο

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο πρέσβης του Μπαγκλαντές

Εμπορικές σχέσεις με «γιούτα» και ελαιόλαδο

   Τον πρέσβη του Μπαγκλαντές, Muhamad Azizul Haque, υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.

   Σκοπός της επίσκεψης του πρέσβη ήταν η ενημέρωση του περιφερειάρχη αναφορικά με την προσπάθεια που κάνει η Πρεσβεία του Μπαγκλαντές, στην Ελλάδα, για σύναψη οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. 

   Ειδικότερα, ο κ. πρέσβης αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξαγωγής της «γιούτα» στην Ελλάδα και την εξαγωγή λαδιού από την Ελλάδα στο Μπαγκλαντές.

   Σε ότι αφορά στο πρώτο σκέλος, τη «γιούτα», ο κ. πρέσβης εξήγησε στον περιφερειάρχη ότι πρόκειται για φυτικές κλωστικές ίνες που εξάγονται από το βλαστό μερικών φυτών των τροπικών χωρών. Τα φυτά από τα οποία εξάγεται η «γιούτα» είναι ιθαγενή των Ινδιών, αλλά η καλλιέργειά τους παρουσιάζει ανάπτυξη στις υποτροπικές και τροπικές χώρες.

   Τα υφάσματα που κατασκευάζονται από «γιούτα» χρησιμοποιούνται συνήθως ως συσκευαστικά υλικά, που θεωρούνται οικολογικά.

   Μάλιστα, ο κ. Muhamad Azizul Haque υπενθύμισε στον κ. Σπύρου ότι με αυτά τα υλικά κατασκευαζόταν – παλαιότερα – τα σχοινιά στο εργοστάσιο «Δεσύλλα» στην Κέρκυρα.

   Επίσης, ο πρέσβης του Μπαγκλαντές έδειξε ενδιαφέρον για την εξαγωγή ελαιολάδου στη χώρα του, όπου δεν είναι γνωστό και πρέπει να γίνει η σχετική προπαγάνδα για την πώλησή του.

Προηγούμενο άρθροΑπεργιακή συγκέντρωση
Επόμενο άρθροΗ ομογένεια στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων