Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Στο ξενοδοχείο “Πήγασος” οι πρόσφυγες

Στο ξενοδοχείο “Πήγασος” οι πρόσφυγες

0


Στο ξενοδοχείο “Πήγασος” στην Νικιάνα μεταφέρθηκαν πριν από λίγο οι μετανάστες. Ακολουθεί ρεπορτάζ της Κατερίνας Μεσσήνη

«Όλοι παρόντες να βοηθήσουν!!»

Άλλη μια φορά ήρθε η σκληρή πραγματικότητα να μας δείξει ένα από τα ποιό απαίσια πρόσωπα της. Χθες το βραδύ ναυάγησαν οι ελπίδες δεκάδων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή στα ανοιχτά νερά του νησιού μας, τα ίδια νερά που δέχονται τους τουρίστες μας τόσο περήφανα. SOS εξέπεμψε το πλοίο γύρω στις έξι το απόγευμα αφού κινδύνευε να βουλιάξει. Σώθηκαν 103 λαθρομετανάστες μαζί τους και οι Ουκρανοί διακινητές τους.

Ώρα μηδέν για τις τοπικές αρχές οι οποίες άμεσα και με συντονισμένες ενέργειες αντιμετώπισαν την κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή ήταν παρών και παρέλαβαν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κος Στέλιος Ρόκκος μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Καρτάνο. Στην συνέχεια  η αντιδήμαρχος Λευκαδας κα Ζωή Σκιαδά φρόντισε μαζί τους για την διαμονή τους. Προσπαθώντας να βρουν λύση άνοιξαν το Κέντρο Νεότητας όπου οι υδραυλικοί του δήμου φρόντισαν το χώρο για να εγκατασταθούν και να μην κρυώνουν οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι. Το νοσοκομείο Λευκάδας αντέδρασε επίσης άμεσα, βοήθησε παρά πολύ. Κλιμάκιο ιατρών έστησε προσωρινό ιατρείο παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια.

Συγκίνηση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός μικρών παιδιών και μωρών μεταξυ των λαθρομεταναστών. Αξίζει να αναφέρουμε την βοήθεια που παρείχε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Ανδρέας Κατωπόδης για να μεταφερθούν οι άνθρωποι με λεωφορεία στο χώρο της προσωρινής διαμονής τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι άνθρωποι κατάγονται από το Afghanistan και Bangladesh. Αφιλόκερδος προσέφεραν πολλοί Λευκαδίτες επιχειρηματίες τρόφιμα, οι αρτοποιοί Στάθης Κατωπόδης και Αργυρός πρόφεραν επίσης φαγητό και νερά στους ανθρώπους, ο Σπύρος Βεργίνης μόλις ενημερώθηκε άνοιξε το super market για να δώσει και αυτος ένα χέρι βοηθείας, είδη υγιεινής, πάνες και γάλα για τα μωρά. ο φαρμακοποιός κος Κολυβάς άνοιξε το φαρμακείο του για οτιδήποτε χρειαστεί από πλευράς του, το μαγαζί «ο Δάσκαλος της φτήνιας» παρείχε ρούχα και μετά από  συνεννόηση με τον διοικητή της αεροπορίας προσφέρθηκαν κουβέρτες στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Όπως αναφέρθηκε από τις πρώτες ώρες ήταν παρών και συντόνισαν την επιχείρηση ο αντιδήμαρχος κος Στέλιος Ρόκκος και η αντιδήμαρχος κα Ζωή Σκιαδά η οποία μας είπε πριν λίγα λεπτά ότι: «το συγκλονιστικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι μεταξύ των ανθρώπων αυτών βρίσκονται περίπου 20 παιδιά από 1 μηνός μεχρι 3 χρονών. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι το δράμα της υπόθεσης. Οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι και κάποιοι νοσούν. Κάναμε ότι ανθρώπινο δυνατό να τους παρέχουμε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα. Από τις πρώτες ώρες δώσαμε τις πρώτες βοήθειες, το νοσοκομείο Λευκάδας βοήθησε πάρα πολύ, ανοίξαμε πρωί-πρωί και Σουπερ Μάρκετ. Αυτό που  πρέπει να τονίσουμε είναι η προθυμία όλων να βοηθήσουν!! Ο μηχανισμός του Δήμου και οι υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν άμεσα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» ήταν επίσης  παρών να καθαρίσει, να βοηθήσει, διότι το κτήριο στο όποιο μεταφερθήκαν αρχικά οι άνθρωποι επί της ουσίας δεν έχει υποδομή. Ήταν όλοι παρόντες και αυτό είναι συγκινητικό. Υπήρχε ένας μεγάλος συντονισμός από την δημοτική αρχη, ο Στέλιος Ροκκος ήταν εκεί από τα μεσάνυχτα! Έχουμε κανονίσει να τους σιτίζουμε με την βοήθεια του νοσοκομείου, θα αγοράζουμε εμείς τα φαγητά και θα μαγειρεύονται εκεί.»

Αυτή την στιγμή οι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο του κου Ιωάννη Λιβιτσάνου στην Νικιάνα «Πήγασος».

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1    
Προηγούμενο άρθροΗ φωτογραφία της Πρέβεζας
Επόμενο άρθροΔελτίο τύπου απο τον Δήμο Λευκάδας