Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ρεκορ απο ξένους τουρίστες στην Ελλάδα!

Ρεκορ απο ξένους τουρίστες στην Ελλάδα!

0
touristes

touristes

Ρεκόρ αφίξεων 16,5 εκατομμυρίων ξένων τουριστών αναμένεται φέτος στην Ελλάδα

 

Σειρά δράσεων προτείνει ο ΣΕΤΕ για την περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας

Του Σταθη Κουσουνη

Στα ιστορικά επίπεδα των 16,5 εκατ. θα φθάσει τη φετινή τουριστική σεζόν ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη.

Τη σχετική εκτίμηση μετέφερε ο κ. Ανδρεάδης στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων ενόψει της ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ «χωρίς να γίνει καμία επένδυση για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών κλινών ο ελληνικός προορισμός μπορεί να υποδέχεται, ετησίως, 20 εκατ. τουρίστες».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος με αφορμή την πορεία του τουρισμού δήλωσε στην «Κ» ότι «έχουμε καλούς λόγους να χαμογελάμε, φέτος, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος έχουν αναχθεί σε σημαντικούς μήνες για τον τουρισμό και θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Για να προσελκύσει η Ελλάδα, επιπλέον, 3,5 εκατ. τουρίστες θα πρέπει να δρομολογηθεί μία σειρά δράσεων κατά τον κ. Ανδρεάδη. Προτεραιότητα, πιστεύει, ότι θα πρέπει να δοθεί στην καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου το οποίο θα λειτουργήσει ενισχυτικά και στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδύσεων στον τουρισμό. Μάλιστα, σήμερα, ο ΣΕΤΕ αναμένεται να αποστείλει στον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τις προτάσεις του για το φορολογικό πλαίσιο στον τουρισμό. Ο κ. Ανδρεάδης επισήμανε στη σύσκεψη ότι θα πρέπει να μειωθεί κατά, περίπου, 50% το σπατόσημο κάνοντας ειδική αναφορά στο υψηλό κόστος του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Η μείωση αυτή, εκτιμά, ότι θα ωφελήσει περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού πακέτου σε σχέση με τη μείωση που έχει γίνει στα τέλη αεροδρομίων. Επικαλούμενος μελέτη ότι την επόμενη δεκαετία το ήμισυ της ανάπτυξης της χώρας θα προέλθει από τον τουρισμό, τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και σε άλλες τουριστικές υπηρεσίες από την 1-1-2012. Στα ζητήματα που έθεσε ήταν και η καθυστέρηση υλοποίησης της δέσμευσης για μείωση κατά 10% του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Το παζλ της εικόνας του τουρισμού κατά τη φετινή περίοδο διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής: Οι αφίξεις από το εξωτερικό σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 8,3%. Ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι μπορεί να σπάσει, φέτος, τον αριθμό ρεκόρ των αφίξεων από το εξωτερικό του 2007.

Η «Κ» έχει αναφέρει ότι οι επιπτώσεις από τα επεισόδια του Ιουνίου και της απεργίας των ταξί δεν θα ανέτρεπαν το θετικό αποτέλεσμα για τον ελληνικό τουρισμό όπως είχε διαμορφωθεί από την άνοιξη. Οι τουριστικές εισπράξεις το πρώτο εξάμηνο εμφάνιζαν αύξηση κατά 12,6%. Αν διατηρηθεί ο ίδιος ρυθμός θα υπερκαλυφθούν οι περυσινές απώλειες των 800 εκατ. ευρώ υπερβαίνοντας τα 10,4 δισ. ευρώ. Ρεκόρ όλων των εποχών σε επίπεδο τουριστικών εισπράξεων σημειώθηκε το 2008 με 11,6 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα ο εσωτερικός τουρισμός εκτιμάται ότι θα εμφανίσει μείωση της τάξης του 20% τη φετινή σεζόν.

πηγή: http://news.kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθροΤο Ιόνιο Αρχιπέλαγος για το αιολικό πάρκο
Επόμενο άρθροΗ Λαϊκή Συσπείρωση Λευκάδας για την ΕΥΔΑΠ