Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τα «ευτράπελα» του Σκορπιού

Τα «ευτράπελα» του Σκορπιού

0
mpougas-skorpios

mpougas-skorpios

Ένας είναι ο Πλανητάρχης…!

Καθημερινά είναι σχεδόν τα μικροεπεισόδια και τα ευτράπελα στον Σκορπιό, με πρωταγωνιστές ξένους κι Έλληνες λουόμενους που δεν έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην ιδιοκτησία του νησιού και κινούνται στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς τους όταν επισκέπτονται το νησί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι φύλακες του Σκορπιού βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγελαφικές καταστάσεις, όπως αυτή που θα σας διηγηθούμε τώρα!

Μια παρέα Λαρισαίοι μάγκες με τις οικογένειές τους καταφθάνει στο Σκορπιό με ενοικιαζόμενη βάρκα και καταλήγει στην ανατολική πλευρά του νησιού, όπου υπάρχει μια υπέροχη παραλία στην συνέχεια της αυλής μιας υπέροχης βίλας της οικογένειας των Ωνάση (βλ. φωτ.) . Στην αυλή της βίλας έχουν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι καρέκλες με άσπρα καλύμματα και τραπέζια σε μια πρόβα για την υποδοχή καλεσμένων της οικογένειας Ριμπολόβλεφ.

Η παρέα της ιστορίας μας ρίχνει άγκυρα μπροστά και προσεγγίζει τη βίλα. Σε ρυθμούς αιφνιδιασμού κατεβαίνει όλη η παρέα και στρογγυλοκάθεται στα κάτασπρα καθίσματα. Σε λίγο καταφθάνει άνδρας της ασφάλειας του νησιού, πανικόβλητος από την άνεση των απρόσκλητων επισκεπτών και .πριν προλάβει να μιλήσει, τον κόβει ο ένας από τους δύο Λαρισαίους των οικογενειών που έκαναν «κατάληψη» στα καθίσματα του Ρώσου μεγιστάνα:

-Που ΄σαι ρε παλικάρι και δεν μπορεί ν’ ανοίξει το μάτι μας; Πιάσε τέσσερα fredo full στον πάγο, δύο toast για τα παιδιά και δύο φρέσκους χυμούς πορτοκάλι!

-Μα τι λέτε κύριε, απαντά ο φύλακας ωρυόμενος, εδώ είναι ιδιωτικός χώρος πρέπει να τον εγκαταλείψετε αμέσως!

-Γιατί ρε παλικάρι, συνεχίζει ο Λαρισαίος, δεν θέλετε λεφτά εσείς εδώ;

-Σας είπα κύριε, λέει ο φύλακας, δεν είναι μαγαζί εδώ! Πρέπει να φύγετε αμέσως!

-Και τίνος είναι το κατάστημα; ρωτάει ο έτερος Λαρισαίος.

-Σας επαναλαμβάνω κύριε, δεν είναι κατάστημα. Είναι ιδιοκτησία του κυρίου Ριμπολόβλεφ, του Ρώσου ολιγάρχη! Απαιτώ ν’ αποχωρήσετε αμέσως αλλιώς θα καλέσω την αστυνομία!

Εκνευρισμένοι μπαίνουν στην βάρκα οι Λαρισαίοι κι αποχωρώντας από τον κόλπο φωνάζουν στον φύλακα:

-Κρίμα το μαγαζί που πάει χαμένο! Θα γινόταν «βαριά μπάρα». Μην γελαστείς και κάμεις κατά Λάρισα μεριά γιατί την έβαψες ! Και πες σ΄αυτόν τον Κομπολόγιεφ πως ένας είναι ο … «Πλανητάρχης»* ο βασιλιάς της νύχτας.

* «Πλανητάρχης» είναι τίτλος που έχει αποδοθεί στον λαϊκό τραγουδιστή της νύχτας Τάσο Μπουγά.

Πηγή: Meganisi News

Προηγούμενο άρθροΤσουκαλαδιωτικα 2013
Επόμενο άρθροΤώρα στην Αμμόγλωσσα «κολλάνε» και αυτοκίνητα!