Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Όλα έτοιμα για την πρώτη οργανωμένη ορειβατική εξόρμηση στους Σκάρους

Όλα έτοιμα για την πρώτη οργανωμένη ορειβατική εξόρμηση στους Σκάρους

0
skaroi-ethelontes9

skaroi-ethelontes9

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του μονοπατιού.

Με την συμμετοχή των εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Επαγγελματιών Νικιάνας και του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και η σηματοδότηση του μονοπατιού από την Νικιάνα στην κορυφή του βουνού των Σκάρων.

Οι εθελοντές που για μια ακόμα φορά εργάστηκαν επί αρκετές ώρες, κατάφεραν να καθαρίσουν το μονοπάτι το οποίο όπως δήλωσε ο πρόεδρος των επαγγελματιών Νικιάνας κ. Αντώνης Μανωλίτσης “θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης τουριστών για την περιοχή ενώ ο καθαρισμός αυτού του μονοπατιού σημαίνει και την αφετηρία στα σχέδια που έχει ο σύλλογος για αυτή την μορφή τουρισμού“.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Γιάννης Ζέρβας δήλωσε ότι “η σημερινή ημέρα είναι ιστορική και τον ΕΟΣ Πρέβεζας αλλά και για όλους τους ορειβατικούς συλλόγους της Ελλάδας αφού καταφέραμε να αναβιώσουμε ένα παλιό μονοπάτι που είχε να περπατηθεί πάνω από 30 χρόνια. Από την πλευρά μας θα χαρτογραφήσουμε το μονοπάτι χρησιμοποιώντας GPS και στην συνέχεια θα διαθέσουμε τον ψηφιακό αυτόν χάρτη σε όποιον ορειβατικό σύλλογο της Ελλάδας ή του εξωτερικού θέλει να έρθει να το περπατήσει“.

Αξίζει τέλος να πούμε ότι ο καθαρισμός του μονοπατιού και η επικείμενη αύξηση των ορειβατικών ομάδων που θα ανεβαίνουν πλέον στην κορυφή των Σκάρων, που βρίσκεται το σπάνιο δρυοδάσος, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος της ανεξέλεγκτης βόσκησης που υφίσταται στη περιοχή, η οποία έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε αυτό το ευαίσθητο περιβάλλον, όπως την μη ανανέωση του δάσους και την διάβρωση του εδάφους.

Τέλος ας αναφέρουμε ακόμα μια φορά τις πληροφορίες για την Κυριακάτικη εξόρμηση του ΕΟΣ Πρέβεζας στους Σκάρους.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ορειβατικός σύλλογος Πρέβεζας θα εξορμήσει στη Λευκάδα όπου θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή των “Σκάρων” (υψόμ. 673 μ.). Η πορεία θα ξεκινήσει από την ταβέρνα του “Μηνά” στη Νικιάνα. Μετά την πορεία ακολουθεί προαιρετικά μπάνιο.

Ώρες πορείας 6
Βαθμός δυσκολίας 1.
Αναχώρηση από Πρέβεζα στο “Κηποθέατρο” ώρα 07:00΄
Αναχώρηση απο Λευκάδα 07:30 απο το διοικητήριο .

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Κατηφόρη Στέφανο στα τηλ. : 2645026250 , 6977 597 602 , στον Ζέρβα Γιάννη τηλ. 6937 390 580 και στα γραφεία του συλλόγου τηλ. 2682 102004

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΣπασμένη Βρύση, 1963
Επόμενο άρθροΕκτός πρωταθλήματος τελικά ο Τηλυκράτης