Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου για την μη έκδοση αδειών τραπεζοκαθισμάτων

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου για την μη έκδοση αδειών τραπεζοκαθισμάτων

0
skiadaresis-paralia

skiadaresis-paralia

Φτάσαμε Ιούλιο μήνα και οι άδειες για τραπεζοκαθίσματα δεν έχουν εκδοθεί στην Λευκάδα. Τα πρόστιμα τσουχτερά, η γραφειοκρατία ανίκητη, οι καταστηματάρχες σε αδιέξοδο.

Ένα σημαντικό θέμα άνοιξε το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1, το οποίο αφορά την τον τρόπο του πλαισίου αδειοδότησης των καταστημάτων του νησιού κατά την Τουριστική περίοδο, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις τα κρατάει σε ομηρία, ενώ αναγκάζονται να πληρώνουν, τσουχτερά πρόστιμα επειδή ακόμα περιμένουν την άδεια για να λειτουργούν νόμιμα.

Για το θέμα αυτό μίλησε στον Prisma 95,1 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, κάνοντας λόγο ότι λόγω κακού καιρού από το Πάσχα και μετά τα καταστήματα βλέπουν μειωμένο τον τζίρο τους και ενώ περιμένουν τους δυο καλοκαιρινούς μήνες για να «ρεφάρουν», έρχεται δυστυχώς το Λιμεναρχείο και μοιράζει πρόστιμα, ενώ ζητάει να μαζέψουν και τα τραπεζοκαθίσματα γιατί δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι άδειες.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης διευκρίνισε ότι το Λιμεναρχείο μπορεί πολύ καλά να κάνει την δουλειά του, από την άλλη ωστόσο κάποιοι επαγγελματίες από τον Φεβρουάριο έχουν κάνει αίτημα για να πάρουν άδεια για τα καταστήματα τους από το Λιμενικό Ταμείο κάτι που δεν έχει καταστεί δυνατόν και δεν μπορεί να φταίει ο καταστηματάρχης.
Υπάρχει μια δημόσια υπηρεσία που πρέπει να εκδίδει τις άδειες, δεν τις εκδίδει…και μια άλλη δημόσια υπηρεσία που έρχεται να καταλογίσει ευθύνες στους καταστηματάρχες που έχουν κάνει το αίτημα γιατί δεν έχουν πάρει ακόμα την άδεια.

Όσον αφορά την διαδικασία; Οι καταστηματάρχες κάνουν το αίτημα τους στο Λιμενικό Ταμείο, το Λιμενικό Ταμείο δίνει έγκριση και προωθεί το αίτημα στην Κέρκυρα, η οποία αφού αποφανθεί θετικά, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πάτρα στην αποκεντρωμένη, για να έρθει τελικά το πράσινο φως από την Πάτρα για να πάρει επιτέλους άδεια για τραπεζοκαθίσματα..
Και για να μην ξεχνιόμαστε, όσο όλη αυτή η διαδικασία καθυστερεί το Λιμεναρχείο έχει κάθε δικαίωμα να ρίξει πρόστιμο στον καταστηματάρχη γιατί κάποιοι δεν του έχουν δώσει ακόμα την άδεια για να δουλέψει.

Μέχρι τότε θα πρέπει να τα μαζέψει και να περιμένει κάποιους να αποφασίσουν πότε θα δώσουν τις άδειες, ενώ μπήκαμε ήδη στον Ιούλιο.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης ανέφερε ότι στην συνάντηση του με τον Λιμενάρχη έδειξε κατανόηση στο γεγονός ότι με δυο μήνες σεζόν τα καταστήματα δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα οικονομικά τους βάρη και υποσχέθηκε ότι θα επιβάλει τα χαμηλότερα πρόστιμα, ωστόσο είπε ότι θα μπορούσαν οι καταστηματάρχες να κάνουν τις αιτήσεις από τον Γενάρη, καθώς και το Λιμενικό Ταμείο να στείλει επιστολές ενδιαφέροντος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα θα υπάρξει συντονισμός με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για να μπει μια τάξη, με το Επιμελητήριο να στέλνει επιστολές στο Υπουργείο να απλοποιήσει την διαδικασία για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να δουλέψουν απερίσπαστα.

Ακούστε το απόσπασμα:

Πηγή: Prisma 95,1

Προηγούμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από την χορευτική παράσταση του Αλέξανδρου Νυδριου
Επόμενο άρθροArenaria – Violin & Guitar Duo