Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Για ποιά ενότητα συζητάνε στη ΝΔ ;

Για ποιά ενότητα συζητάνε στη ΝΔ ;

0

http://64.19.142.12/www.mylefkada.gr/2012/April/soldatos_verginis.jpg

Στις 13 Ιουνίου η δίκη Βεργίνη – Σολδάτου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο….

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε χθες για την αντένσταση που κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κος Θοδωρής Σολδάτος στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο λίγες ώρες αφού είχε δηλώσει ότι η Ν.Δ. διεκδικεί ενωμένη την έδρα της Λευκάδας προσθέτοντας την δική της συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Προφανώς κάτι θα άλλαξε μέσα σε αυτές τις ώρες. Μήπως η ενότητα έχει άλλη έννοια για τη ΝΔ; Ο κος Σολδάτος μιλεί για στοιχεία τα οποία είναι πολλαπλάσια αυτών που δημοσιοποιήθηκαν από τον συνυποψήφιό του. Θα κατατεθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο υπόμνημα, το οποίο θα αμφισβητεί το σύνολο σχεδόν των λόγων που επικαλείται ο κ. Ξ. Βεργίνης στην ένστασή του αλλά αυτό θα γνωστοποιηθεί μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, μιας και θεωρείται δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι αντιπαραθέσεις δεν ωφελούν κανένα. Μπερδευτήκατε; Όσοι παρακολουθούν όλη αυτή την μετεκλογική περιπέτεια μεταξύ των δυο υποψηφίων τι θα πρέπει να καταλάβουν; Ποιόν να πιστέψουν και τι να ψηφίσουν; Πως μπορεί να δοθεί ένας προεκλογικός αγώνας ενωμένα κάτω από τέτοιες συνθήκες;

Είναι προφανές ότι τη νύχτα των εκλογών της 6ης Μαΐου κάτι δεν πήγε καλά. Κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους σωστά. Ποιός θα είναι βουλευτής την επομένη των εκλογών εάν καταφέρει η ΝΔ να πάρει την έδρα θα το μάθουμε ενδεχομένως πριν τις εθνικές εκλογές αφού σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 13 Ιουνίου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτός είναι και ο λόγος που ο κος Σολδάτος κατέθεσε την αντένσταση του προεκλογικά.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν η απόφαση του εκλογοδικείου θα έχει άμεση επίδραση στην κατάταξη της λίστας της ΝΔ. Αυτό που θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να γνωρίζουμε είναι η αλήθεια. Το ποιός και πως φρόντισε, αν τελικά αποδειχτεί κάτι τέτοιο, να παραποιηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να βγεί στην επιφάνεια και να αποδοθούν ευθύνες.

Ενδεχομένως τότε να μάθουμε και γιατί στην επανακαταμέτρηση στο Πρωτοδικείο Λευκάδας που ζητήθηκε από τον κο Σολδάτο προ ημερών δεν παρέστησαν και οι δύο πλευρές όπως είχε γίνει την πρώτη φορά που είχε ζητήσει κάτι αντίστοιχο ο κος Βεργίνης.

Πολλά θα μάθουμε μέσα στις προσεχείς μέρες, ας ελπίσουμε μόνο ότι θα είναι επιτέλους και προς όφελος των πολιτών. Έτσι απλά!

Κατερίνα Μεσσήνη

{jcomments on}

Προηγούμενο άρθροΦυσικά λιπάσματα
Επόμενο άρθροΛειτουργία Νοσοκομείου Λευκάδας