Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σωτήρης Σκιαδαρέσης: Ο μόνος δρόμος για να ανασάνει η οικονομία είναι...

Σωτήρης Σκιαδαρέσης: Ο μόνος δρόμος για να ανασάνει η οικονομία είναι η μείωση των φόρων

0

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης παρευρέθηκε στη συνάντηση των Προέδρων των Επιμελητηρίων της χώρας με τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν πρόσκλησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την οικονομία, τις επιχειρήσεις αλλά και τον επιμελητηριακό θεσμό.

Ο κ. Σκιαδαρέσης, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Λευκάδας επισήμανε την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών  και των εισφορών των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων ενώ τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου για το ιδιωτικό χρέος, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

‘’Η σύγκριση των συντελεστών άμεσης και έμμεσης φορολογίας ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, καταδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, στη φορολογία νομικών προσώπων, και στους συντελεστές ΦΠΑ.

Για να μη μιλήσουμε για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας που και αυτή είναι από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη.

Αυτό που χρειάζονται επιχειρήσεις και επαγγελματίες αλλά και η οικονομία μας, είναι η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων.’’

Από το Επιμελητήριο Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΤα θέματα του ερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΑνοιχτό δύο φορές την εβδομάδα το μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς