Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σε εγκατάλειψη τα στάδια του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Σε εγκατάλειψη τα στάδια του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

0
P2130037

P2130037

Άσχημη είναι η κατάσταση των γηπέδων.

Ένα από τα ωραία που παραμένει ζωντανό και κρατάει ενεργή την νεολαία στις περιοχές του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας είναι η ενασχόληση τους με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το Ποδόσφαιρο και το Μπάσκετ .

Το κλειστό γυμναστήριο της Πόλης της Βόνιτσας είναι ένα στολίδι για το Δήμο και πραγματικά είναι σημαντική η συντήρηση που γίνεται.

Στα Ποδοσφαιρικά γήπεδα υπάρχει όμως σοβαρό θέμα. Για πολλά παιδιά το Ποδόσφαιρο είναι τρόπος διαφυγής από την καθημερινότητα από την επικινδυνότητα των ναρκωτικών-αλκοόλ .Γενικά είναι ένας τρόπος να χαλαρώνουν ευχάριστα από την πίεση του σχολείου και για άλλους από την πίεση της δουλειάς.

Το θέμα όμως είναι ότι στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας δεν υπάρχουν οι υποδομές και τα γήπεδα για να γίνει αυτό. Ολοι αναγκάζονται να παίζουν είτε σε ξερά γήπεδα είτε σε γήπεδα με υποτυπώδες χλοοτάπητα.

Είναι πολύ άσχημο το μικρό παιδί που θέλει να μάθει κάτι σωστά , που του αρέσει και τον ενθουσιάζει ο αθλητισμός , να βλέπει ότι δεν υπάρχουν τα μέσα στην πόλη του ή στο χωριό του να το κάνει. Είναι άσχημο να βλέπει διπλανούς δήμους να έχουν ωραία και κατάλληλα γήπεδα με καλές συνθήκες εκγύμνασης και άθλησης και αυτό να αναγκάζεται να προπονείται και να παίζει σε γήπεδα άθλια με συνθήκες τριτοκοσμικές.

Αφορμή αυτού του σχολίου είναι η άθλια κατάσταση που επικρατεί στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια ( παρά τις προσπάθειες που έγιναν για βελτίωση των χώρων ) , του Σταδίου της Βόνιτσας , την έδρα του νεοσύστατου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του φροντιστή του γηπέδου , ο χλοοτάπητας είναι ουσιαστικά κατεστραμμένες.

P21300401

Το πρόβλημα έχει διογκωθεί και είναι πιo ορατό τον χειμώνα που με την βροχή το γήπεδο γίνεται βούρκος , το γήπεδο γίνεται επικίνδυνο για τα παιδιά των ακαδημιών , για την ανδρική ομάδα του Πας Αμβρακικού αλλά και για όσους αθλούνται και αγωνίζονται εκεί.

Το ίδιο κατωτέρου για την εποχή μας είναι και τα γήπεδα των άλλων πόλεων και χωριών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που είτε είναι χωμάτινα είτε έχουν ένα υποτυπώδες άθλιο χορτάρι που δεν δέχεται να βοσκήσουν ούτε τα πρόβατα των κτηνοτρόφων της περιοχής. Όποιες παρεμβάσεις έγιναν τα τελευταία χρόνια ήταν πρόχειρες, χωρίς δομή και χωρίς σωστό και μελλοντικό σχεδιασμό. Το μόνο που ήταν αξίας ήταν οι κερκίδες που έγιναν σε μερικά γήπεδα (πραγματικά ωραίες και αναγκαίες ) και οι μάντρες ορισμένων γηπέδων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο amvrakikosnews.com

P2130043

Οι φωτογραφίες είναι από το Στάδιο της Βόνιτσας.

 

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο παρουσίασης εναλλακτικών καλλιεργειών στο Αργοστόλι
Επόμενο άρθροΈκοψαν την πίτα τους οι Αγιοπετρίτες της Αττικής