Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σταματά η λειτουργία του Αθλητικού Σχολείου Λευκάδας

Σταματά η λειτουργία του Αθλητικού Σχολείου Λευκάδας

0

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σταματά τη λειτουργία του το Αθλητικό Σχολείο Λευκάδας από τη Δευτέρα 17 Γενάρη 2011!

 

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από την Διεύθυνση του  2ου Γυμνασίου κατά την πρωϊνή συγκέντρωση των μαθητών.

Έτσι στο μισό σχεδόν της σχολικής χρονιάς το υπουργείο “παιδείας” του ΠΑΣΟΚ καταργεί τα αθλητικά σχολεία και προκαλεί κοινωνική αναστάτωση, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε μαθητές και γονείς.

Κι όμως, στις 22 Ιουνίου 2010 και σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ  η υφ. Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωνε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των Αθλητικών Σχολείων.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 10.12.2011 σε σχετική ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγ. Αμανατίδου  η υφυπουργός ανέφερε τα εξής:

“υπάρχουν τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης. Μάλιστα, μιλάμε και για τμήματα τα οποία είναι εξαιρετικά ολιγάριθμα …..με ένα απίστευτα υπέρογκο κόστος….. Πάμε σε σοβαρή αναδιάρθρωση του θεσμού αυτού. Πάμε σε μία αναδιάρθρωση που να στοχεύει στον μαθητή-αθλητή και να τον διευκολύνουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι …….”.

Τι να πεί κανείς! Απλά ξανά-διαπιστώνουμε ότι η αξιοπιστία, η σοβαρότητα και η φερεγγυότητα είναι έννοιες που δεν αντιλαμβάνονται αυτοί οι κυβερνώντες.

Πάμε λοιπόν σε μια “σοβαρή αναδιάρθρωση, μπλα…μπλα…, υπέρογκο κόστος, μπλα…μπλα…,να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι, μπλα…μπλα…”.

Έτσι απλά….

Για το Μνημόνιο ρε γαμώτο!

 

Κείμενο : Θανάσης Περδικάρης

Προηγούμενο άρθροΈγινε η κοπή πίτας της Νίκης
Επόμενο άρθροΟ ΣΥΜΟΛ πάει… Φαρομανητά 2011