Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Έναρξη της σχολικής χρονιάς σε 2ο και 3ο Δημοτικό

Έναρξη της σχολικής χρονιάς σε 2ο και 3ο Δημοτικό

0
protakia5

protakia5

Με χαμόγελα ξεκίνησαν την χρονιά στο 2ο και 3ο Δημοτικό.

Μετ’ εμποδίων αρχίζει σε πολλά σχολεία της χώρας η νέα σχολική χρονιά, τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών, που δικαίως είναι απογοητευμένοι από την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης, θα μας απασχολήσουν έντονα το επόμενο διάστημα. Αναμένονται συλλαλητήρια και απεργίες, αναμένονται και επισχέσεις εργασίας. Τα χαμόγελα όμως των παιδιών και ειδικά όσων ξεκινούν φέτος το σχολείο δίνουν ελπίδα και δύναμη σε όλους για να συνεχίσουν! Έτσι σε πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Φανερωμένης Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο. Στον αγιασμό παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής ο οποίος ευχήθηκε με τη σειρά του στα παιδιά καλή χρονιά! Αναφέρθηκε βέβαια στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε όλοι, ατομικά και κοινωνικά γιατί άμεσα ειδικά ο Δήμος θα κληθεί να βρει λύσεις για πολλά ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση όπως τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κος Παναγιώτης Μαρούσης μαζί με την Διευθύντρια του 3 Δημοτικού Σχολείου κα Αικατερίνη Σάντα καλωσόρισαν τους μαθητές και ο κος Μαρούσης απευθυνόμενος σε παιδιά, δασκάλους και γονείς τόνισε πως δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας για την καλύτερη εξέλιξη της παιδείας, ειδικά όταν έχουμε απέναντί μας όλα αυτά τα χαμογελαστά παιδιά τα οποία μας δίνουν κουράγιο και ελπίδα ώστε να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Στα συγκεκριμένα όπως και στα υπόλοιπα σχολεία φέτος έχει γίνει η παραλαβή των βιβλίων και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά. Στην συνέχεια ο κος Μαρούσης απευθύνθηκε ειδικότερα στα «πρωτάκια» και ζήτησε από τους γονείς τους να τα βοηθήσουν, χωρίς να τους προσθέτουν άγχος και πίεση, ώστε να προσαρμοστούν πιο εύκολα και ομαλά στο νέο περιβάλλον που βρέθηκαν. Ζήτησε από τους γονείς να εμπιστευθούν το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον ίδιο προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία και συνεννόηση. Ο υποδιευθυντής κος Γιώργος Καρανάσιος καλωσόρισε με τη σειρά του τα «πρωτάκια» στο σχολείο με ένα πολύ ωραίο παραμύθι που τα έκανε να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, λίγο πριν κατευθυνθούν στις δασκάλες τους για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας περνά δύσκολες ώρες και στο χώρο της παιδείας θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, κάποιες από αυτές ίσως να μην είναι και τόσο ευχάριστες για όλους αυτό όμως δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στο ρόλο που θα έπρεπε να παίζει το σχολείο στη διαμόρφωση της συνείδησης και της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Ακριβώς επειδή ο ρόλος του σχολείου είναι τόσο σοβαρός δεν επιτρέπεται οι παρωχημένες μέθοδοι, πελατειακές νοοτροπίες και συντεχνίες που έχουν διαμορφώσει ένα μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος μας ανορθολογικό, σπάταλο και
αναποτελεσματικό να εξακολουθούν να έχουν θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αν συνεργαστούμε πραγματικά και ενεργά!, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, φορείς και Δήμος για να βρούμε τις καταλληλότερες λύσεις θα αναγκαστεί και η πολιτεία να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να εξασφαλίσει δημόσια δωρεάν παιδεία ισότιμη για όλους και η καλή σχολική χρονιά που όλοι ευχηθήκαμε δεν θα παραμείνει μόνο ευχή, αλλά θα είναι και πραγματικά έτσι…..αυτό όμως μπορεί μόνο να γίνει όταν οι ίδιοι οι πολίτες το απαιτήσουν για τα παιδιά τους.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!

Κατερίνα Μεσσήνη

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΟ Οδυσσέας δεν διαλύεται. Δυναμώνει!
Επόμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στην Λευκάδα