Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τα τελικά αποτελέσματα για τον δήμο Λευκάδας

Τα τελικά αποτελέσματα για τον δήμο Λευκάδας

Οι συνδυασμοί «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αλλάζουμε Πορεία» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Σολδάτο και «Σύγχρονη Λευκάδα» με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Καλό θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών με ενσωματωμένο το 100% των ψήφων, ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αλλάζουμε Πορεία» έλαβε ποσοστό 33,39% και ο συνδυασμός «Σύγχρονη Λευκάδα» ποσοστό 17,30%.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός «Όλοι για τη Λευκάδα ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Δρακονταειδή και ποσοστό 17,19%. Ενδεικτικό του θρίλερ που εκτυλίχθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, είναι ότι η διαφορά μεταξύ του 2ου και του 3ου συνδυασμού ήταν μόλις 15 ψήφοι.

Ακολούθησαν ο συνδυασμός «Δίαυλος» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Γληγόρη και ποσοστό 14,29%,  ο συνδυασμός «Κοινωνία Πολιτών» με επικεφαλής τον Ιωάννη Λιβιτσάνο και ποσοστό 10%, ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Λευκάδας» με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βερροιώτη και ποσοστό 5,56% και ο συνδυασμός «Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας» με επικεφαλής τον Πέτρο Ζαβιτσάνο και ποσοστό 2,27%.