Αρχική Top Stories Τι θα γίνει με τον κινηματογράφο Απόλλωνα;

Τι θα γίνει με τον κινηματογράφο Απόλλωνα;

0

fotia apo fotinou31Η καταστροφική φωτιά του Αυγούστου η οποία έκαψε αρκετά σπίτια στην ομορφότερη γειτονιά του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λευκάδας, κατέστρεψε ολοσχερώς και τον κινηματογράφο Απόλλωνα, ο οποίος ήταν η σημαντικότερη ανάσα πολιτισμού για τους κατοίκους της Λευκάδας κατά την διάρκεια του βροχερού χειμώνα.

Το καλοκαίρι τελείωσε και ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, όμως δυστυχώς δεν έχουμε καμιά ενημέρωση από τον Δήμο Λευκάδας, σχετικά με τον κινηματογράφο και αν έχει γίνει κάποια κίνηση ώστε έστω και προσωρινά, να μπορέσει να λειτουργήσει φέτος.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι δυστυχώς κατάλληλοι χώροι για να μπορέσουν να αντικαταστήσουν την φιλόξενη αίθουσα του Απόλλωνα δεν υπάρχουν, θεωρούμε όμως πως με την διάθεση ενός μικρού κεφαλαίου για την αγορά ηχητικού εξοπλισμού (η μηχανή προβολής ευτυχώς διεσώθη) , το φουαγιέ του μελλοντικού θεάτρου της Λευκάδας θα μπορούσε να καλύψει αυτή την ανάγκη.

Άλλωστε, ο Απόλλωνας ήταν ένας από τους λίγους πόρους εσόδων για τον Δήμο μας, αφού -ειδικά πέρυσι- αρκετές προβολές ταινιών ήταν sold out.

Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν το συντομότερο δυνατό ότι η ύπαρξη του κινηματογράφου για τους Λευκαδίτες δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη και να πράξουν αναλόγως.

Προηγούμενο άρθροΕνημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διένειμαν αστυνομικοί, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μαθητές σχολείων, στα Ιόνια Νησιά
Επόμενο άρθρο“MC+” – Οι ξύλινες γυναικείες τσάντες που δημιουργούνται στην Λευκάδα