Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τιμητική διάκριση στην Εθνική Τράπεζα για το Μουσείο “Άγγελος Σικελιανός”

Τιμητική διάκριση στην Εθνική Τράπεζα για το Μουσείο “Άγγελος Σικελιανός”

Τιμητική διάκριση απέσπασε η Εθνική Τράπεζα στα Facilities Management Awards 2017 για δυο μεγάλα έργα κοινωνικού χαρακτήρα. Το ένα από αυτά είναι το Μουσείο Άγγελος Σικελιανός.

Σε κλίμα γιορτής, χαράς και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στο gazARTE, η τελετή απονομής των Facilities Management Awards 2017. Τα βραβεία, που διοργανώνει η Boussias Communications, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση εγκαταστάσεων από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους σχετικών υπηρεσιών. Η υποδοχή της αγοράς στην 3η αυτή βράβευση των καλύτερων πρακτικών ήταν ενθουσιώδης.

Στην απονομή παρευρέθηκαν 250 υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών και φορέων του κλάδου FM στη χώρα μας. Οι βραβευμένοι απέδειξαν τη σημαντική συνεισφορά της αποτελεσματικής διαχείρισης εγκαταστάσεων στην αειφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και στην εθνική οικονομία.

Η λαμπερή βραδιά άρχισε με την τιμητική διάκριση που έλαβε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για δύο σημαντικά έργα που υλοποίησε και τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Η πρώτη διάκριση αφορούσε το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο οποίο κατασκευάστηκε νέα Πτέρυγα Χειρουργείων συνολικής δαπάνης 30 εκ. ευρώ και η δεύτερη διάκριση την ανακαίνιση της οικίας του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα.’

Ακολούθησαν τα βραβεία σε επιχειρήσεις που προέρχονταν από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα.

Η ανακαίνιση της οικίας Σικελιανού και η δημιουργία του πρωτοποριακού μουσείου αφιερωμένου στο μεγάλο ποιητή, μέσα σε αυτή αποτελεί για τη Λευκάδα ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός και φυσικά χωρίς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν σε μια λαμπρή εκδήλωση η τελετή παράδοσης του Μουσείου από την Εθνική Τράπεζα στο Δήμο Λευκάδας και τα επίσημα εγκαίνια του.

Πηγή