Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Την Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Θανάσης Καββαδάς στην Κεφαλονιά

Την Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Θανάσης Καββαδάς στην Κεφαλονιά

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Κεφαλονιά γιόρτασε σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου τον πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο.

Πλήθος πιστών από την Κεφαλονιά στον κύριο όγκο τους, αλλά και από χώρες των Βαλκανίων βρέθηκαν στα Ομαλά και τίμησαν τον πολιούχο του νησιού.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου , του σεβ. Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσοστόμου, του επίσκοπου Κερνίτσης Χρύσανθου, αλλά και πλήθους ιερέων από όλο το νησί .

Το παρών στην πανηγυρική θεία λειτουργία έδωσαν, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης με αρκετά μέλη της Περιφερειακή και Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του Διονύση Αραβαντινό, οι Σπύρος Σαμούρης και Νίκος Σκλάβος από την ελάσσονα αντιπολίτευση, o επίτημος Πρέσβης της Κεφαλονιάς στην Σερβία Βίκτωρας Ρουχωτάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμπατς, Νεμάνια Πάιτς, αλλά και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Το παρών έδωσε επίσης, βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς και ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Ακολούθησε περιφορά του σκηνώματος του Αγίου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΗΚΕ Διονύσιος Λαυράγκας, της εκκλησιαστικής χορωδίας υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου

Γεωργακάτου, του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, Βαλσαμάτων «ο Βάλσαμος» και Φραγκάτων « Ο Μέρμηγκας».

Δήλωση βουλευτή Λευκάδας Θ. Καββαδά στον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου

Εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Κεφαλλονίτες, όπου και αν βρίσκονται, για τη γιορτή του προστάτη του νησιού τον Αγ. Γεράσιμο.

Μια γιορτή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μακρά θρησκευτική παράδοση του νησιού και το σκήνωμα του Αγ. Γερασίμου ήταν και είναι πάντα σημείο αναφοράς κι ελπίδας για κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας.

Χρόνια πολλά και πάλι σε όλη την Κεφαλλονιά.

Να είμαστε όλοι καλά να γιορτάσουμε και του χρόνου τη μνήμη του με υγεία.

Γιώργος Χαλαβαζής – www.inkefalonia.gr