Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Το 1ο Γυμνάσιο στην Ολλανδία

Το 1ο Γυμνάσιο στην Ολλανδία

0

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην Ολλανδία

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 5-11/6/2011 η επίσκεψη αντιπροσωπείας του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην Ολλανδία.

Είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη μαθητών της Ολλανδίας τον Οκτώβριο του 2011 στη Λευκάδα.

Οι ανταλλαγές αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Commenius” , που δίνει την δυνατότητα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να έρθουν σε επαφή με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των άλλων λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας αποτελούμενη από το Δ/ντή του σχολείου κ. Ν. Κονιδάρη τους καθηγητές κ. Σ. Φωτίου ,Δ. Ρήγα και 5 μαθητές είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ,

να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ολλανδίας και να ανταλλάξουν απόψεις με τους Ολλανδούς εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και με εκπαιδευτικούς και μαθητές άλλων 7 σχολείων από 6 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Υπήρξε συμμετοχή σε συζητήσεις που αφορούσαν θέματα σημαντικά για την Ευρώπη και τη ζωή των νέων της Ευρώπης.

Καθηγητές και μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τη ζεστή φιλοξενία των Ολλανδών φίλων μας και έφυγαν με την υπόσχεση να συνεχιστεί η επαφή ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Με τη συνάντηση αυτή έκλεισε ο κύκλος των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του διετούς προγράμματος , με πολλαπλά οφέλη για την προβολή της Ελλάδας και της Λευκάδας , αλλά κυρίως για τους καθηγητές και μαθητές, ήταν ένα πλούσιο σε γνώσεις και εμπειρία πρόγραμμα.

Προηγούμενο άρθροΕναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
Επόμενο άρθροΈναρξη φεστιβαλ θαλασσίων αθλημάτων