Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Το Επιμελητήριο Λευκάδας δημιουργεί τις προοπτικές για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας δημιουργεί τις προοπτικές για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας

0

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας αλλά και στήριξης των επιχειρήσεων.

Συμμετέχει ως εταίρος στο έργο CIRCLE-IN – «Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας», συγχρηματοδοτούμενο από το Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020, μαζί με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και δύο Ιταλούς Εταίρους, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια και το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο.

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου στα Ιωάννινα και το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο A’ Αντιπρόεδρος κ. Μπουρδάρας και η υπάλληλος του φορέα κα Χαλικιά Μάρθα.

Το έργο «CIRCLE-IN» χρηματοδοτείται με 780.000,00€ από τον Άξονα 1 – Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα και είναι ένα έργο βασισμένο στην έννοια της Κυκλικής Οικονομίας, δηλαδή, μία βιομηχανική οικονομία που παράγει μηδέν απόβλητα και μόλυνση.

Η κυκλική οικονομία στηρίζεται στην επαναχρησιμοποίηση υλικών και αποτελεί την οικονομία του μέλλοντος.

Η κυκλική οικονομία προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε εκ νέου την οικονομία, καθιστώντας την πιο αειφόρο και ανταγωνιστική και επωφελής για τις επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες και τις τοπικές κοινότητες. Αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, να προωθήσει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας θα υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης των επιχειρηματιών πάνω στις ευκαιρίες της Κυκλικής Οικονομίας, τις εφαρμογές και τα οφέλη της. Μια Ηλεκτρονική Πλατφόρμα θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα  υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, όπως πληροφορίες και δικτύωση, υπηρεσίες καθοδήγησης και κατάρτισης.

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης επισημαίνει:

‘’Το Επιμελητήριο Λευκάδας κινείται πλέον με άλλες ταχύτητες και όρους μέλλοντος.

Η κυκλική οικονομία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην καινοτομία.

Με τη συμμετοχή μας στο έργο CIRCLE-IN, δημιουργούμε νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας στη Λευκάδα.’’

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Σκιαδαρέσης Σωτήρης

Προηγούμενο άρθροΟμιλία Θανάση Καββαδά στο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επόμενο άρθροΜε εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Λευκάδας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων