Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τα Νέα της Λευκάδας : Σαφές προβάδισμα Βεργίνη

Τα Νέα της Λευκάδας : Σαφές προβάδισμα Βεργίνη

0
https://www.mylefkada.gr/2012/April/verginis_dimoskopisi.jpg

verginis dimoskopisi

Δημοσκόπιση της ALCO στην εφημερίδα “Τα Νέα της Λευκάδας” για την έδρα της Λευκάδας.

«ΑΕΡΑΣ» ΤΗΣ Ν.Δ. – ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO

Σαφές προβάδισμα Βεργίνη

Στην Ν.Δ. η μονοεδρική

Ακλόνητο φαβορί ο Ξενοφών Βεργίνης

Μεγάλη Δημοσκόπηση για την Λευκάδα της ανεγνωρισμένης εταιρείας ALCO (μέλος του ΣΕΔΕΑ) ξεκαθαρίζει την πολιτική πραγματικότητα της Λευκάδας λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

Αν ήταν σήμερα οι εκλογές – σύμφωνα με την Δημοσκόπηση –νικητής των εκλογών με την έννοια του πρώτου κόμματος θα ήταν η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26% έναντι 20% του ΠΑΣΟΚ. Σημαντικά ενισχυμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ με ποσοστό 14% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 6% και η Δημοκρατική Αριστερά 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, ενώ αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία Δεν ξέρω – Δεν απαντώ συγκεντρώνουν ποσοστό 14,2%.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το δημοσκοπικό εύρημα για την πρόθεση ψήφου των υποψηφίων της Ν.Δ.

Με δεδομένο ότι λόγω και των ποσοστών των κομμάτων η μονοεδρική της Λευκάδας θα κερδιθεί πιθανότατα από τη Ν.Δ., έχει ιδιαίτερη σημασία το ποσοστό που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του κόμματος. Εδώ, σαφές προβάδισμα με ποσοστό 45,8% συγκεντρώνει ο Ξενοφών Βεργίνης έναντι 44,6% του Θοδωρή Σολδάτου και 3,5% της Σπυριδούλας Λάζαρη.

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται το συντριπτικό προβάδισμα του πρώην Βουλευτή κ. Σπύρου Μαργέλη με ποσοστό 71,3%, έναντι της κ. Καραβία με 9,5% και του κ. Γεωργάκη με 8,7%. Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις μεταβολές στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με υποψήφιους τους κ.κ. Λ. Καραβία, Σ. Καρβούνη και Γ. Ράπτη, η εικόνα θα είναι διαφορετική, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και τη γενικότερη κατάσταση.

Σύμφωνα με ανεξάρτητους παρατηρητές των τεκταινόμενων στην Λευκάδα η υποψηφιότητα Βεργίνη αναμένεται να ενισχυθεί και τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, καθότι πανελλαδικά διαμορφώνεται η τάση, να ενισχύονται πρόσωπα που είναι πετυχημένα επαγγελματικά, τεχνοκράτες, μετριοπαθή πολιτικά, τοποθετημένα μακριά από ακρότητες και ρεβανσισμούς.

Χαρακτηριστικά, που συγκεντρώνει στο έπακρο ο Ξενοφών Βεργίνης.

Οι πίνακες της δημοσκόπησης:

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  
Προηγούμενο άρθροΥποθαλάσσιες Ζεύξεις: όχι λένε στη Σαλαμίνα, ναι στη Λευκάδα
Επόμενο άρθρο9η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Π.Ι.Ν.