Αρχική Μόνιμες Στήλες Άγγελος του Νότου Βίντεο από την καρναβαλική παρέλαση στην Βασιλική

Βίντεο από την καρναβαλική παρέλαση στην Βασιλική

Ρεπορτάζ - Βίντεο: Άγγελος Τρωιάνος

0

Την Παρασκευή 16/2/2018 πραγματοποιήθηκε το εξ αναβολής (λόγω καιρού) Καρναβάλι της Βασιλικής. Ίσως σ’ αυτήν την αναβολή, να οφείλεται το γεγονός της μικρής συμμετοχής. Μόνο δύο ομάδες αρμάτων και δύο πεζά τμήματα έλαβαν μέρος στην παρέλαση.

Κανένας Βασιλικιώτης, ούτε καν μεμονωμένα, ντυμένος έτσι, για το κέφι των ημερών, δεν υπήρχε.

Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους “Αγριοπετρίτες” την ομάδα καρναβαλιστών από τον Άγιο Πέτρο και στους “Ουγκ” από τον Σύβρο, που συνόδεψαν τα πεζά τμήματα των Δημοτικών Σχολείων Βασιλικής και Νυδρίου, και η συμμετοχή τους έφερε λίγη ζωή και κέφι στην Βασιλική.

Να σημειωθεί εδώ πως και οι δύο ομάδες αρμάτων που έλαβαν μέρος, βραβεύτηκαν στο Μεγάλο Καρναβάλι της Λευκάδας που έγινε την Κυριακή. Οι μεν “Ουγκ” πήραν το Πρώτο βραβείο και οι “Αγριοπετρίτες” το τρίτο.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως όχι μόνο υπάρχει μεράκι και κέφι στους ανθρώπους του νότου για καρναβαλικές περιπέτειες, αλλά είναι οι βασικοί συντελεστές (οι Συβριώτες κερδίζουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πρώτο βραβείο) της αναβάθμισης των Φαρομανητών, που έχουν πλέον καθιερώσει την Λευκάδα ως τόπο γλεντιού και πόλο έλξης την περίοδο της Απόκριας.

Η διοργάνωση στην Βασιλική, αν και χρήζει βελτιώσεων ειδικά στον τομέα της μουσικής και του φωτισμού, μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκής για τα φετινά δεδομένα. Οι ψησταριές τροφοδοτούσαν ακατάπαυστα τους Καρναβαλιστές και τους λιγοστούς θεατές και τα συνοδευτικά του μπουφέ που τα περισσότερα προσέφεραν οι ντόπιοι, έγιναν ανάρπαστα. Το δε κρασί, έρεε άφθονο!

Δείτε στο βίντεο την παρέλαση.

Ρεπορτάζ – Βίντεο: Άγγελος Τρωιάνος

Προηγούμενο άρθροMidday in Baghdad: Ένα αντιπολεμικό τραγούδι από τον Παναγιώτη Κατωπόδη
Επόμενο άρθροΤο πέταγμα του χαρταετού… στα ψηλά