Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Επιστολή διαμαρτυρίας από τους κατοίκους του Βλυχού

Επιστολή διαμαρτυρίας από τους κατοίκους του Βλυχού

5
vlyxo

vlyxo

Έχουμε απελπιστεί πλέον! Είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα!

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Είμαστε οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του Βλυχού Λευκάδας. Εδώ και πέντε χρόνια αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα στην καθημερινότητά μας. Ο εσωτερικός δρόμος που διασχίζει το χωριό ( οδός Α. Σικελιανού ) βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Υπήρχε άσφαλτος την οποία αφαίρεσαν με σκοπό να τοποθετήσουν σωλήνες για το βιολογικό καθαρισμό , καλώδια για την ηλεκτροδότηση και στη συνέχεια να τον στρώσουν εκ νέου με άσφαλτο , κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Ο δρόμος παρέμεινε χωματόδρομος, ανισόπεδος με λακκούβες και ανοικτά φρεάτια. Παρόλο που είναι πεζόδρομος , διέρχονται αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί ζημιές. Επίσης έχουν συμβεί ατυχήματα και σε συγχωριανούς μας που διέρχονται με τα πόδια.

Επιπλέον η σκόνη και ή λάσπη που μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας , δυσκολεύουν απίστευτα την καθημερινότητά μας. Έπειτα από κάθε βροχόπτωση ο δρόμος μετατρέπεται σε λίμνη καθιστώντας τη μετακίνηση μας δύσκολη. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το ότι υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα , τα οποία επιδεινώνονται λόγω της κατάστασης. Επίσης η καθαριότητα των σπιτιών μας καθίσταται αδύνατη.

Έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές βοήθεια από τις αρμόδιες τοπικές αρχές , οι οποίες αδιαφορούν επιδεικτικά για το πρόβλημά μας. Πριν από το Πάσχα έκαναν κάποιες εργασίες (έσπασαν κάποιες πέτρες ) και μας υποσχέθηκαν ότι ο δρόμος θα επισκευαστεί εντός δύο εβδομάδων. Η υπόσχεσή τους δεν τηρήθηκε.

Επιπροσθέτως , το πρόβλημα μας επιδεινώθηκε πριν ένα μήνα που ξεκίνησαν έργα οδοποιίας στον εξωτερικό δρόμο ( οδός Δαβίδ Καββαδά ) του χωριού. Τα έργα αυτά δεν ολοκληρώθηκαν και ο δρόμος παρέμεινε κατά το ήμισυ χωματόδρομος. Οι καιρικές συνθήκες και τα διερχόμενα αυτοκίνητα δημιουργούν λάσπη και σκόνη που μπαίνουν στα σπίτια μας και μας ενοχλούν.

Ζητήσαμε εκ νέου βοήθεια από τις αρμόδιες τοπικές αρχές , οι οποίες αδιαφόρησαν τελείως , όπως συνηθίζουν να κάνουν άλλωστε .

Έχουμε απελπιστεί πλέον!Η λάσπη και η σκόνη μας έχουν αρρωστήσει. Αυτή η κατάσταση δεν γίνεται να συνεχιστεί. Είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα! Δε μπορούμε να ζούμε μέσα στη σκόνη και στη λάσπη.

Συν τοις άλλοις, βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Είναι ντροπή για όλη τη Λευκάδα να παρουσιάζει τόσο άσχημη εικόνα τα χωριό μας. Κανένας τουρίστας δε θα θελήσει να μείνει στους ξενώνες του χωριού , άρα θα υπάρξει και οικονομική ζημία για ορισμένους συγχωριανούς μας .

Κλείνοντας την παρούσα επιστολή , σας ενημερώνουμε ότι αν δε βρεθεί λύση για το πρόβλημά μας εντός 20 ημερών , εμείς θα λάβουμε ακραία μέτρα για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε σαν άνθρωποι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα προχωρήσουμε σε προειδοποιητικό κλείσιμο του εξωτερικού δρόμου του χωριού. Μη μας αναγκάσετε με την αδιαφορία σας να δυσκολέψουμε άλλους συνανθρώπους μας. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να λυθεί το πρόβλημά μας.

Με αγανάκτηση
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ
Κατωπόδη Λουκία


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι του Μάριου Γαζή και έχουν τραβηχτεί στα μέσα Μαρτίου 2012 στην περιοχή του Βλυχού.
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΚενό ασφαλείας στο Skype αποκαλύπτει την ΙΡ διεύθυνση των χρηστών
Επόμενο άρθροΣύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού