Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Επιστολή του προσωπικού του Ακτινολογικού Τμήματος

Επιστολή του προσωπικού του Ακτινολογικού Τμήματος

0
x-ray-doctor

x-ray-doctor

Υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου τα μηχανήματα στο Ακτινολογικό.

Λευκάδα 20-3-2013

Από: Ακτινολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Λευκάδας

Προς: Την Διοίκηση του Γ.Ν.Λευκάδας

Κοινοποίηση:
1 6η ΥΠΕ
2 Επιστημονικό Συμβούλιο Γ.Ν.Λευκάδας
3 Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Λευκάδας
4 Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γ. Ν. Λευκάδας, σχετικά με το έγγραφο-διαμαρτυρία των συναδέλφων μας του Παθολογικού Τομέα και σε ότι μας αφορά, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα κάτωθι:

1.Τα μηχανήματα που υπάρχουν στο Τμήμα μας είναι:
Α. Αξονικός Τομογράφος ο οποίος δεν λειτουργεί από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2012 γιατί η λυχνία του ξεπέρασε κατά πολύ το προσδόκιμο λειτουργίας της, εκτελώντας πολύ περισσότερες εξετάσεις απ΄ τις προβλεπόμενες.
Ενημερωτικά πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο πως τόσο από πλευράς Τμήματος όσο και από πλευράς Διοίκησης έχουν γίνει από τότε όλες οι νόμιμες διαδικασίες και οι αναγκαίες ενέργειες για την αντικατάστασή της. Δυστυχώς όμως η υπόθεση βραδυπορεί λόγω της γραφειοκρατίας των αρμόδιων Υπουργείων σε συνδυασμό με το υψηλό της κόστος.
Β. Υπερηχοτομογράφος: Επιβάλλεται η περιορισμένη χρήση του εξ αιτίας τεχνικού προβλήματος (βλάβη στο τροφοδοτικό του που μας αναγκάζει να διακόπτουμε την συνεχόμενη λειτουργία του λόγω υπερθέρμανσης).
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι αμέσως μόλις εμφανίσθηκε η βλάβη στις αρχές του 2013, (την ίδια μέρα) η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Τμήμα προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την παραγγελία του ανταλλακτικού, δεσμεύτηκε άμεσα το αναγκαίο χρηματικό ποσό, όμως η παραγγελία του δυστυχώς καθυστερεί πολύ διότι έρχεται απ’ το εξωτερικό.
Γ. Κλασσικά ακτινολογικά μηχανήματα: Λόγω παλαιότητας και σε συνδυασμό με την υπερλειτουργία τους εμφανίζουν συχνές βλάβες και γι αυτό έχει ζητηθεί από ετών η αντικατάστασή τους.
Δ. Εμφανιστήριο: Την Παρασκευή 15-3- 2013 και μετά τις επαναλαμβανόμενες συνεχείς διακοπές ρεύματος εκείνων των ημερών, ετέθη εκτός λειτουργίας λόγω σοβαρής τεχνικής βλάβης. Είμαστε σε αναμονή του σχετικού ανταλλακτικού απ’ το εξωτερικό.

2. Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος η κατάσταση έχε ως εξής:
Στον Αξονικό Τομογράφο, όταν λειτουργούσε, εργάζονταν ένας χειριστής και μια γιατρός, η οποία βρίσκεται στο Νοσοκομείο μας με απόσπαση και είναι και οι μόνοι εξειδικευμένοι σ’ αυτό το αντικείμενο. Ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να καλύπτονται όλες οι μέρες του μήνα επί 24ώρου βάσης. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο η γιατρός όσο και ο τεχνολόγος ανταποκρίθηκαν πάντα στις κλήσεις εκτάκτων περιστατικών, (εφόσον βέβαια αυτό ήταν εφικτό) και μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε υπερωριακή αμοιβή.

Να σημειωθεί επίσης ότι είχαν αρχίσει να εκπαιδεύονται στον χειρισμό του αξονικού τομογράφου και οι υπόλοιποι χειριστές του τμήματος, παρόλο που κάνουν διπλοβάρδιες στο κλασσικό Ακτινολογικό Τμήμα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όλοι οι γιατροί του Ακτινολογικού Τμήματος πραγματοποιούν τον μέγιστο νόμιμο αριθμό εφημεριών κάθε μήνα, ενώ ποτέ δεν έχουν αρνηθεί να προσέλθουν όταν κληθούν σε περίπτωση ανάγκης σε μέρες που δεν εφημερεύουν, ακόμη κι αν βρίσκονται σε άδεια.

Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η πατρίδα και ο τόπος μας, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας, γιατί πέρα από εργασιακά δικαιώματα και προσωπική κούραση προέχει η ζωή κι η υγεία των συμπολιτών μας.

Το προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος.

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία των ιατρών του Παθολογικού Τομέα του Γ.Ν. Λευκάδας
Επόμενο άρθροΟι τυχεροί λαχνοί της Β’ Τάξη 2ου Λυκείου Λευκάδας.