Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Εργατικό Κέντρο: Προβολή ταινίας και αντιϊμπεριαλιστική κινητοποίηση στο Άκτιο

Εργατικό Κέντρο: Προβολή ταινίας και αντιϊμπεριαλιστική κινητοποίηση στο Άκτιο

0

Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, στην προβολή αντιπολεμικής ταινίας:

“Ο πατέρας του Στρατιώτη”, του Rezo Chkheidze,

που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 Μάη στις 7 μμ στην αίθουσα του.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια του εορτασμού της Πρωτομαγιάς που ήταν αφιερωμένη στις αιτίες των πολέμων και στην πάλη των λαών εναντία σε αυτές, σήμερα, που τα σύννεφα του πολέμου πυκώνουν στην περιοχή μας για το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων, με την παράλληλη καταστολή στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες και την καταλήστευση άλλων λαών.

Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσία και έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Σε αυτή την επίθεση απέναντι στους λάους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα μας πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως την Αφρική και το Αφγανιστάν. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Το Εργατικό Κέντρό Λευκάδας – Βόνιτσας και τα σωματεία δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε τα συνδικάτα και τους συλλόγους,  όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην αντιιμπεριαλιστική πορεία το Σάββατο 20 Μάη στη βάση του Ακτίου και να απαιτήσουμε:

  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

4/5/17

Προηγούμενο άρθροΛειτουργία καταστημάτων κατά τις Κυριακές και αργίες στο νομό Λευκάδας
Επόμενο άρθροΝικητές αγώνων και διαγωνισμών του 7ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου Λευκάδας