Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Γιάννης Antetokounmpo, Ο Έλληνας!

Γιάννης Antetokounmpo, Ο Έλληνας!

0

 

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου 

Ο Γιάννης, ο «Greek Freak»!, ο πιο δημοφιλής Έλληνας της εποχής μας!

Ζούμε μέρες του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Από τότε, που ο Γιάννης, έφυγε απ’ τα Σεπόλια της Αθήνας για να κατακτήσει την Αμερική, το ΝΒΑ κι ολόκληρο τον κόσμο! Απ’ την Ελλάδα της φτώχειας και της αναξιοπρέπειας, απ’ τις αλάνες και τα εγκαταλελειμμένα γήπεδα της Αθήνας, χωρίς διχτάκια και νερό – ο Θεός, δηλαδή, να τα κάνει γήπεδα – απ’ το Σεπόλια, λοιπόν, στο μαγικό κόσμου του NBA και στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ! Δεν χρειάζεται, λοιπόν, νάναι κανείς μυημένος στα βαθιά μυστικά του μπάσκετ για να το καταλάβει! Παγκόσμια κορυφαία διάκριση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, MVP του ΝΒΑ, μέχρι την επόμενη που ακολουθεί! Ο «Greek Freak», μάγεψε την υφήλιο, όχι μόνο μέσα απ’ το παρκέ και τα μπασκετικά σαλόνια του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου, αλλά και απ’ την συγκινητική του ομιλία, καθώς αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίχτης του NBA για τη σεζόν που πέρασε! Πρόκειται, για την ανταμοιβή κι αναγνώριση των προσπαθειών του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ σ’ όλο το ΝΒΑ, αφού ο ηγέτης των Μπακς μέτρησε 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ!!!

Είμαι περήφανος, που γνώρισα τον Γιάννη, τον Έλληνα!

Ήταν, εκεί, το έτος 2012, τότε, που ο μεγάλος μου γιος, ο Κώστας, έπαιζε μπάλα στην ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Ο. Αγίου Θωμά στο Γουδί, και δίπλα απ’ το γήπεδο του ποδοσφαίρου, βρίσκεται το κλειστό του Φιλαθλητικού. Εκεί, λοιπόν, γνώρισα τον 18χρονο τότε Γιάννη, μέσω κοινών μας φίλων. Ένα ψιλόλιγνο και ντροπαλό παιδί, που στην ομάδα του Φιλαθλητικού, έβαζε τις πρώτες δυνατές μπασκετικές του βάσεις, που θα τον έφερναν έξι χρόνια αργότερα, στον μαγικό κόσμο του αμερικάνικου μπάσκετ και φυσικά στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ! Τότε, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και το συζήτησα με τους φίλους μου, το πείσμα και η δίψα του Γιάννη, να ξεχωρίσει, να νικήσει! Είτε ήταν προπόνηση, είτε ήταν επίσημος αγώνας. Έβλεπα στα μάτια του Γιάννη, τη σπίθα αλλά και τη δύναμη να ξεφύγει απ’ τα μίζερα που ζούσε και να τραβήξει μπροστά! Και τα κατάφερε! Με ατέλειωτες προπονήσεις και πολλές θυσίες. Ο Γιάννης, αυτή στιγμή, είναι ο πιο δημοφιλής Έλληνας της εποχής μας! Θυμίζει, την εποχή του ανεπανάληπτου Νίκου Γκάλη! Τον Γιάννη, τον αγαπάνε όλοι. Έχει γίνει πλέον το νέο είδωλο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ’ ολόκληρο τον πλανήτη! Πάμε, λοιπόν, αγαπητοί μου αναγνώστες, να δούμε γιατί ο Γιάννης είναι το πλέον αγαπημένο πρόσωπο στον κόσμο! Γεννημένος το 1994, ο Γιάννης είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Αντετοκούμπο, που το1992 μετανάστευσε από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σ’ ένα από τα πιο όμορφα αθλητικά παραμύθια! Όλοι αγαπούν τον Γιάννη, γιατί στα μάτια και το χαμόγελό του βλέπουν την ελπίδα. Την ελπίδα, πως η ζωή συνεχίζεται ό, τι κι αν συμβεί, οι ευκαιρίες θάναι εκεί, για να τις αρπάξεις αν τις κυνηγήσεις και τα όνειρα υπάρχουν για να γίνονται πραγματικότητα!

Ο Γιάννης απ’ τα Σεπόλια και το Φιλαθλητικό, στην Αμερική και στους Μιλγουόκι Μπακς!

 Από τα Σεπόλια, στο NBA. Γιατί ο Γιάννης, είναι ο ήρωας του αθλητικού παραμυθιού. Μικρών και μεγάλων. Οποιασδήποτε φυλής, οποιασδήποτε χώρας. Ο Γιάννης, που δεν έχασε ποτέ το χαμόγελό του, από τα πέτρινα χρόνια της ζωής του στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα, που έχει φτάσει στο ψηλότερο σκαλί της μπασκετικής του καριέρας! Ο Γιάννης, που παραμένει σεμνός και ντροπαλός, αφού είναι ακόμα παιδί κι ονειρεύεται! Ο Γιάννης, που μεγάλωσε στα φανάρια και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ, βγάζοντας διπλές προπονήσεις μ’ ένα κρουασάν σοκολάτας από το περίπτερο, γνωρίζοντας παράλληλα το σκληρό πρόσωπο της ρατσιστικής Ελλάδας! Ο Γιάννης, που πολλές φορές, βγήκε στους δρόμους να πουλήσει ρολόγια, τσάντες και γυαλιά ηλίου, σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα που ήταν μικρό για έξι μέλη. «Μερικές φορές το ψυγείο μας ήταν άδειο. Δε μπορούσαμε να πουλήσουμε πράγματα στο δρόμο και έτσι δεν είχαμε χρήματα για να αγοράσουμε φαγητό», έχει εξομολογηθεί. Αυτή, που μέχρι πρότινος κάναμε ότι δεν υπάρχει κι αλλάζαμε πεζοδρόμιο όταν την συναντούσαμε στο δρόμο! Ένα παιδί, που έζησε δύσκολα, πέρασε πολλά, αλλά το ταλέντο του και η δουλειά του τον… απογείωσαν! Κανείς δεν ξέρει, μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Γιάννης. Ίσως, να το γνωρίζει, μόνο ο ίδιος! Το σίγουρο είναι, πως ό, τι θα κάνει, θα το κάνει με την ίδια αυθεντικότητα που τον διακρίνει. Τίποτα δεν είναι επιτηδευμένο. Γιατί ο Γιάννης, όπως προείπα, παραμένει ένα παιδί, που απλά μπαίνει και παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι. Γι’ αυτό, τα όνειρά του και τα θέλω του, δεν έχουν ταβάνι παρά μονάχα ουρανό! 

Θα κλείσω, το αφιέρωμα αυτό, για τον Γιάννη που γνώρισα, ως μια μικρή οφειλόμενη τιμή, στον Γιάννη Antetokounmpo, τον Έλληνα, με τα όσα είπε κατά την βράβευσή του, όπου αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίχτης του NBA για τη σεζόν που πέρασε!

Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια το τρίπτυχο του Γιάννη! Το σακάκι με τον Παρθενώνα και το «Ευχαριστώ την Ελλάδα»!

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιάννης Antetokounmpo :

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Ό, τι κάνω το κάνω μέσα από αυτόν.

Να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου. Δεν κερδίζει μόνος του κάποιος 60 αγώνες. Όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου. Να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο. Να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες που με πίστεψαν. Ήμουν 18 χρονών από την Ελλάδα όταν με εμπιστεύτηκαν.

Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί όταν παίζω, αλλά μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα.

Πριν δύο χρόνια είχα ως στόχο να γίνω ο κορυφαίος στη λίγκα. Πάντοτε όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου που με πίεζε να παίζω όλο και πιο σκληρά, ακόμα και όταν το κορμί μου πονάει.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ πολύ, σας αγαπάω πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Ευχαριστώ για όσα κάνετε για εμένα.

Να ευχαριστήσω και την εκπληκτική μου μητέρα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και αν δεν έχεις έναν καλό γονιό δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Η μητέρα μου είναι το οικοδόμημα αυτής της οικογένειας και είναι η ηρωίδα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους ατζέντηδές μου. Ευχαριστώ που πιστεύατε σε μένα και δεν με ενοχλείτε μέσα στην σεζόν. Αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα για μένα. Ο στόχος είναι να πάρω το πρωτάθλημα. Πάντα ο πατέρας μου έλεγε: «να θέλεις περισσότερα αλλά να μην είσαι άπληστος»».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση των Υποψηφίων Βουλευτών Λευκάδας του Κινήματος Αλλαγής
Επόμενο άρθροΟι «θείοι» του Αντετοκούμπο ήτανε από τη Λευκάδα!