Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για το Νοσοκομείο Λευκάδας

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για το Νοσοκομείο Λευκάδας

0

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΕΙΝΗ

Δ/νση: ΠΓΝΙ – (Λ. Πανεπιστημίου – 45500) FAX: 2651040756 email: einh@otenet.gr

Ιωάννινα, 15-3-18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ιδανική κατάσταση περιέγραψε σε τηλεοπτικό σταθμό της πόλης μας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας. Ενός νοσοκομείου το οποίο οριακά δουλεύει με την καλή θέληση των γιατρών και τις προσπάθειές τους να μη κλείσει.

Ανέφερε ότι παρέλαβε χάος αλλά χάος επικρατεί ακόμη, Κλινικές με ένα και δύο ιατρούς, από τους 33 ιατρούς που υπηρετούν οι 13 είναι επικουρικοί.

Οσον αφορά την καρδιολογική κλινική που ανέφερε δεν έχει παρθεί απόφαση για τη λειτουργία της από το ΚΕΣΥ, λειτουργεί μόνο εξωτερικό ιατρείο.

Για πολύ καιρό είναι υπό μετακίνηση μία καρδιολόγος  από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και ένας επικουρικός. Λειτουργούν χωρίς υλικά και υλικοτεχνικές υποδομές, χωρίς monitor, χωρίς οργανωμένη μονάδα παρακολούθησης καρδιολογικών ασθενών.

Παντελής έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, καμία νοσηλεύτρια εκπαιδευμένη για καρδιολογική μονάδα (ένας υπέρηχος, ένα HOLTER, ένας υπολογιστής και ένα ΗΚΓ είναι ο μοναδικός εξοπλισμός του ιατρείου).

Τα ΤΕΠ λειτουργούν με αγροτικούς γιατρούς και έχουν εγκαταλειφτεί  πλήρως τα ΚΥ της περιοχής.

Και με αυτές τις συνθήκες το 2018 θα λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας!  

Ζητάμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και  την άμεση προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για να μπορεί το νοσοκομείο να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής και τους τουρίστες που επιλέγουν τη Λευκάδα για τις διακοπές τους.

ΕΙΝΗ

Προηγούμενο άρθροΘέσεις εργασίας στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕξοικονόμηση κατ’Οίκον και Εγκατάσταση Νέων Γεωργών-Δυο προγράμματα από την ΠΙΝ