Αρχική Ειδήσεις Η ομπρέλα της Λευκάδας θα αναδείξει τις νέες μορφές τουρισμού

Η ομπρέλα της Λευκάδας θα αναδείξει τις νέες μορφές τουρισμού

0

DSC_1174

Υποχρεωτική κρίνεται η δημιουργία Οργανισμού που με τη μορφή “ομπρέλας” θα προστατεύσει και θα συντονίσει όλες τις εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τον εναλλακτικό τουρισμό της Λευκάδας. Θάλασσα, πολιτισμός και πίστη ο φυσικός πλούτος της. Ο Οδυσσέας στο σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ.

DSC_1180Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση οργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας I.C.E. στο Διοικητήριο της Λευκάδας. Άνθρωποι του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Εμπορίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν τα δεδομένα και ανίχνευσαν τις προοπτικές του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας. Στη συνάντηση με εισηγήτρια την Περιφερειακή Σύμβουλο Λουκία Κατωπόδη, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Περδικάρης και Φίλιππος Κούρτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Γιώργος Γεωργάκης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π. Ε. Λευκάδας Σπύρος Ζαμπέλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βερύκιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτιστικής Δημιουργικής Βιομηχανίας.

DSC_1185

Από τη συζήτηση προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για το τουριστικό προϊόν που μπορεί να παραχθεί με την μορφή τουριστικών πακέτων ολιγοήμερων αποδράσεων από την αξιοποίηση του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της περιοχής όπως για παράδειγμα οι καταδύσεις και η ιστιοπλοΐα από τη θάλασσα, η γαστρονομία από την πρωτογενή παραγωγή, οι θρησκευτικές διαδρομές από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, οι πολιτιστικές διαδρομές από την ποιητική και εικαστική παράδοση αλλά και την πολυετή φεστιβαλική παράδοση του νησιού. Βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη όλων αυτών των προϊόντων είναι η δημιουργία μοντέλου συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στον τομέα των Π.Δ.Β. που με τη μορφή ομπρέλας θα προστατεύει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις. Ειδική αναφορά έγινε τέλος στην ανάγκη αξιοποίησης του μύθου του Οδυσσέα ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την αναγνωρισιμότητα του brand Ιόνιο ως ενιαίος προορισμός.

Προηγούμενο άρθροΚοινή ανακοίνωση παρεμβάσεων ΠΕ & ΔΕ Εκπ/κων Λευκάδας
Επόμενο άρθροΞεφυλλίστε το πρόγραμμα του κινηματογράφου Απόλλων