Αρχική Ειδήσεις Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για το μέλλον της πολιτικής...

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για το μέλλον της πολιτικής Συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

0

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για το μέλλον της πολιτικής Συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

 Μετά από πρόσκληση και απόφαση της Επιτρόπου, Ελίζας Φερέιρα (Elisa Ferreira), αρμόδιας για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, συμμετέχει στη νεοσυσταθείσα Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για τη μεταρρύθμιση και ενίσχυση της περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε. με στόχο την ανάπτυξη, αλλά και τη σύγκλιση των Περιφερειών της Ευρώπης.

 

«Αποδέχτηκα την τιμητική αυτή πρόσκληση, διότι πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση προϋποθέτει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των τοπικών κοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εμπειρία μου από την ευρωπαϊκή πολιτική και από την άσκηση διοίκησης και αναπτυξιακών πολιτικών σε μία ευρωπαϊκή Περιφέρεια και μάλιστα, νησιωτική, πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη για τον καθορισμό των μεταρρυθμίσεων στην Ε.Ε. και στα κράτη-μέλη για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής Συνοχής, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες», δηλώνει η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Η Επίτροπος, Elisa Ferreira, ζητάει από τη μέλη της ειδικής αυτής Επιτροπής να δώσουν μία συγκροτημένη πρόταση για μετά την προγραμματική περίοδο 2021-27, στις αρχές του 2024. Ως στόχο θέτει τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου ανάπτυξης, βασισμένου στις αρχές της Ευρώπης, αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ε.Ε. (κλιματική αλλαγή, ενεργειακή κρίση, εμπορικό ανταγωνισμό) και τις εμπειρίες από την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής και υγειονομικής κρίσης.

 

Στην Επιτροπή μετέχουν ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες, με προσωπική ιδιότητα (à titrepersonnel), δηλαδή όχι ως εκπρόσωποι φορέων. Πρόεδρος είναι ο Ισπανός οικονομολόγος, Αντρές Ροντρίγκεζ-Πόσε (Andrés RodríguezPose), καθηγητής στο London School of Economics and PoliticalSciences, με επιστημονική εμπειρία στην περιφερειακή ανάπτυξη και τις ανισότητες-αποκλίσεις.

Προηγούμενο άρθροΙερός Ναός Παμμεγιστών Ταξιαρχών Καρυωτών: Εκδρομή στα Παράλια Μικράς Ασίας
Επόμενο άρθροΠ.Ε. Λευκάδας: Νέα διανομή τροφίμων και υλικών σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023