Αρχική Top Stories Η θέση του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας για την παρέλαση

Η θέση του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας για την παρέλαση

0

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Ως δεκαπενταμελές συμβούλιο και ιδιαίτερα ως μαθητές της Γ’ Λυκείου το Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη θλίψη  και δυσαρέσκειά μας για πρόσφατο δημοσίευμα στο οποίο στοχοποιούνται ένας συγκεκριμένος συμμαθητής μας και ο πατέρας του. Οι «ξένοι» κατά τα λεγόμενα των ανθρώπων που ανήρτησαν και σχολίασαν το συγκεκριμένο δημοσίευμα, για εμάς τους «ντόπιους» μαθητές αποτελούν τους συμμαθητές,  τους φίλους αλλά πρωτίστως την οικογένειά μας κατά τα 6 χρόνια της φοίτησής μας στο Μουσικό Σχολείο.

Γνωρίζουμε όλοι το ήθος του πατέρα, του οποίου το όνομα σπιλώθηκε, όπως διαπιστώνεται από την αγωγή που έχει δώσει στον συμμαθητή και φίλο μας ο οποίος εκπροσώπησε επάξια το σχολείο μας ως σημαιοφόρος στις επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου. Θέλουμε λοιπόν να πάρουμε και εμείς ως μαθητές θέση εφόσον όχι μόνο αναφέρθηκε το όνομα του πατέρα στη δημοσίευση αυτή αλλά έμμεσα κατακρίθηκε και ο ίδιος ο σημαιοφόρος και το σχολείο μας. Θεωρούμε πως το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι που σχολίασαν με χυδαίο τρόπο πατέρα και γιο, είναι να ζητήσουν μια συγγνώμη καθώς ο άνθρωπος αυτός δεν επιτέθηκε σε κανέναν παρά μόνο αναρωτήθηκε, όπως και πολλοί άλλοι γονείς, για τη διακοπή της παρέλασης. Και φυσικά να ενημερώσουμε ότι ο «ξένος» Βονιτσάνος τον οποίο χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες κατακρίνουν, δεν είναι και τόσο «ξένος» αφού κατάγεται από την Καρυά Λευκάδας.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε μέσα από την ανακοίνωσή μας είναι το ότι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πολύ συχνά αναρτώνται ανακριβείς και ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες μπορούν να εκθέσουν σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους. Εμείς, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, έχοντας αποκτήσει μια υψηλή παιδεία στο σχολείο αυτό, καταδικάζουμε τέτοιοι δείγματα λαϊκισμού και ρατσισμού, τα οποία καθόλου δεν θα έπρεπε να αντικατοπτρίζουν μια σύγχρονη κοινωνία!

Νιώθουμε ακόμη την ανάγκη να εκφράσουμε τη βαθύτατη απογοήτευσή μας για τη διακοπή της παρέλασης μιας και κανείς από τους ιθύνοντες δεν μας ζήτησε ούτε μια συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υποστήκαμε. Η στάση αυτή εκφράζει, κατά την άποψή μας, μεγάλη ασέβεια όχι μόνο προς τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου αλλά και προς τους μαθητές και των υπολοίπων σχολείων.

Τέλος, αν και θλιβερό, το περιστατικό αυτό θεωρείται λήξαν για εμάς. Επικεντρωνόμαστε πλέον στις εξετάσεις μας και στις συναυλίες μας όπως κάνουμε κάθε χρόνο.

ΛΕΥΚΑΔΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Προηγούμενο άρθροΘέματα ημερησίας διάταξης επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣτην αναμονή η Αιτωλοακαρνανία για Αμβρακία Οδό και σύνδεση με Λευκάδα