Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κάλεσμα σε 3ωρη στάση εργασίας την Μ. Τετάρτη στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Κάλεσμα σε 3ωρη στάση εργασίας την Μ. Τετάρτη στο Νοσοκομείο Λευκάδας

0

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8-11 πμ

ΤΗΝ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΙΣ 9:30 πμ

Βάζουμε μπλόκο με τη μαζική συμμετοχή μας

  • Στις απολύσεις συναδέλφων !
  • Στις μετακινήσεις ειδικευμένου προσωπικού, που  αποδυναμώνουν  υπηρεσίες του νοσοκομείου και την απασχόληση τους σε αλλότρια καθήκοντα με στόχο το «μπάλωμα» χρόνιων προβλημάτων έλλειψης προσωπικού !
  • Στη μεθοδευμένη  επιχείρηση διάσπασης της ενότητας  των εργαζομένων από την κυβέρνηση και την διοίκηση  με την παράνομη καθαίρεση προϊσταμένου, τις  μετακινήσεις  άλλων  και την  ανάθεση  καθηκόντων  προϊσταμένου σε άλλον !
  • Στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία στο χώρο δουλείας!

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και των  επιταγών της Ε.Ε και των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού έκανε τα στραβά μάτια στο ξεζούμισμα και την εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους εργολάβους και  χρησιμοποιώντας τους ως αναλώσιμη και φτηνή καύσιμη ύλη, τους πετάει στο  δρόμο απολύοντας τους!!

Το ίδιο συμβαίνει και στο νοσοκομείο Λευκάδας όπου δύο συνάδελφοι μας που εργάζονταν 5 χρόνια στο εργολαβικό συνεργείο σίτισης των ασθενών, για 300€ αφού η Διοίκηση όλο αυτό το διάστημα τους εφησύχαζε μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις, «ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν», τελικά ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ !!! με το πρόσχημα ότι έχει καθυστερήσει η προώθηση των ατομικών συμβάσεων στα νοσοκομεία.

Οι ατομικές συμβάσεις που διαφημίστηκαν από την κυβέρνηση ως μέτρο ριζοσπαστικό για τους εργαζόμενους που τους εκμεταλλεύονταν οι εργολάβοι, αποδείχτηκε πολύ γρήγορα ότι είναι όχημα για την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Στα περισσότερα νοσοκομεία οι εργολάβοι παραμένουν γιατί η κυβέρνηση ψήφισε πέντε νόμους  και τροπολογίες για τις ατομικές συμβάσεις, με «μεθοδευμένη ασάφεια», με αποτέλεσμα οι εργολάβοι να εκμεταλλεύονται  τις ασάφειες των νόμων  και να μη φεύγουνΔικαιώθηκαν μάλιστα σε προσφυγή τους στο ΣτΕ. Σε κάποια νοσοκομεία που οι διοικήσεις έχουν προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, στερούμενοι πολλών δικαιωμάτων όπως άδειες, αναρρωτικές, μητρότητας,  κτλ..

Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ  ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ θα έδιωχνε ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ και θα προσλάμβανε ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προτιμά όμως να τους  κοροϊδεύει!!!

Πως αποφάσισε η Διοίκηση του Νοσοκομείου να διαχειριστεί την απώλεια των εργαζομένων στη σίτιση –κουζίνα μετά την απόλυση των συναδέλφων ??? Φυσικά με την πάγια και πρόσφορη τακτική της μετακίνησης νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αποδυναμώνοντας τμήματα  και κλινικές όπως την βασική κλινική του νοσοκομείου μας, την παθολογική, όπου οι συγγενείς των ασθενών κάνουν χρόνια τους νοσοκόμους και τους βοηθούς θαλάμου λόγω  έλλειψης  προσωπικού.!!!  

Πριν προλάβουν να εφαρμόσουν την «αντιδραστική αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση προωθεί με συνέπεια τους αναλώσιμους εργαζόμενους πολλαπλών καθηκόντων όπως ακριβώς περιγράφεται στον νόμο για την αξιολόγηση !!! Για τέτοια ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας, μιλάνε !!   

Την ίδια στιγμή η Διοίκηση του νοσοκομείου, ως κρίκος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία, έχοντας να διαχειριστεί και να εφαρμόσει σειρά αντιδραστικών νομοθετημάτων, συγχωνεύσεις, αλλαγές οργανισμών, αξιολογήσεις προσωπικού με κινητικότητα και απολύσεις, βάθεμα της εμπορευματοποίησης στην υγεία των ασθενών … ύπουλα, επιχειρεί να «καλλιεργήσει συμμαχίες», με εργαζόμενους  και με την πάγια τακτική του ‘διαίρει και βασίλευε’ να τους διασπάσει, τακτική που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες διοικήσεις. Γι’ αυτό προβαίνει σε παράνομη καθαίρεση προϊσταμένου, …,  αυτοαναγορεύοντας τον εαυτό της σε «ειδικό κριτή και αξιολογητή στελεχών », παραβαίνοντας το πρόσφατο νόμο 4369/2016 της κυβέρνησης της, όπου στο άρθρο 30 ορίζει σαφώς: «ότι, μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νόμου, καθήκοντα προϊσταμένων οργανικών μονάδων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του νόμου προϊστάμενοι των οποίων μάλιστα  η θητεία λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου».

Αυτό βέβαια δεν γίνεται μόνο στο νοσοκομείο Λευκάδας, γίνεται και σε άλλα νοσοκομεία όπου οι Διοικήσεις υλοποιώντας κυβερνητικές αποφάσεις, αλλάζουν το στελεχιακό δυναμικό, καταστρατηγώντας τους ίδιους του νόμους που ψηφίζει η κυβέρνηση τους. Αποκαλύπτεται έτσι ότι απλά κοροϊδεύουν τον λαό και τους εργαζόμενους όταν μιλάνε δήθεν για «διαφάνεια –αξιοκρατία  και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών, οι οποίες έχουν στόχο την στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς, προκειμένου με πειθήνιους και φοβισμένους εργαζόμενους να προχωρήσει ο μετασχηματισμός του δημόσιου συστήματος υγείας σε ένα εχθρικό εμπορευματοποιημένο περιβάλλον με ασθενείς –πελάτες που θα έχουν υγειονομική φροντίδα ανάλογα με τη τσέπη τους, και υγειονομικούς σε εμπόρους και «ντίλερ» του νοσοκομείου επιχείρηση, των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών του χώρου.

Να μην περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία και οι αυταπάτες!!!

Κυβέρνηση, αστικό κράτος και Διοικήσεις, το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα προασπίσουν τα κέρδη των αφεντικών τους και αυτό απαιτεί τσάκισμα των εργαζομένων είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, με τη μαζική συμμετοχή, σπάει ο φόβος, διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στη δουλειά και στη ζωή, σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής του άδικου συστήματος της εκμετάλλευσης, των λίγων, των πλουτοκρατών,   που έχουν συγκεντρώσει αμύθητο πλούτο από την καταλήστευση των λαών, οδηγώντας τους πολλούς, στο πόνο, στην εξαθλίωση, τους πολέμους και την προσφυγιά.

Διεκδικούμε αγωνιστικά το δίκαιο και το σωστό

  • Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων !
  • ‘Όχι στους εργολάβους και στις ατομικές συμβάσεις.  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
  • Να σταματήσουν οι μετακινήσεις ειδικευμένου προσωπικού, «τα επικίνδυνα μπαλώματα» που απορυθμίζουν τμήματα του νοσοκομείου,  με  άμεση επιστροφή στις θέσεις τους.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι δημόσιες δομές υγείας και κατάργηση  της επιχειρηματική δράσης στην υγεία.
  • Ανάκληση των  παράνομων καθαιρέσεων και τοποθετήσεων προϊσταμένων.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

ΤΟ Δ.Σ

Προηγούμενο άρθροΥπέροχες Πασχαλινές Λαμπάδες από το Κατοικείν
Επόμενο άρθροΤο Σωματείο Εργαζομένων σε ξενοδοχεία & εστιατόρια για το δώρο του Πάσχα