Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου σε συλλαλητήριο

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου σε συλλαλητήριο

0

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 7 ΜΜ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

εργαζόμενοι, άνεργοι,αυτοαπασχολούμενοι,

φτωχοί αγρότες, συνταξιούχοι,

το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας καλεί σε ξεσηκωμό και σε συλλαλητήριο στις 7 Απρίλη, 7 μ.μ. μπροστά από την Εθνική Τράπεζα για να δηλώσουμε όλοι μαζί ότι δεν θα δείξουμε:

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Φτάνει πια με την πολιτική εξόντωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Ε.Ε και κεφαλαίου! Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πλήρωσαν την ανάπτυξή τους με τον ιδρώτα και το αίμα τους και συνεχίζουν να πληρώνουν πιο αιματηρά και την κρίση τους. Η εργατική τάξη, ο λαός δεν χρωστάει σε κανέναν, ίσα ίσα που πληρώνει τόσα χρόνια για να πλουτίζει μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Τα αντιλαϊκά μέτρα με τη μορφή των μνημονίων προσφέρουν φθηνή εργατική δύναμη, ζεστό χρήμα με τη μορφή δανείων και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους για να συνεχίζουν να κερδοφορούν.

Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη δυστυχία του λαού!

Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα βάσανα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι, και η πλουτοκρατία και ο λαός. Για τους εργαζόμενους ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος, όποτε κι αν το φέρουν.

Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, τη φτώχεια, τη μετανάστευση των παιδιών μας, την άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στηρίζει ο Λεβέντης.

Τα νέα μέτρα αφορούν:

  • Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
  • Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της “προσωπικής διαφοράς”, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους “κόφτες”.
  • Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  • Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
  • Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
  • Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Φτάνει πια με την κοροϊδία! Τα αντισταθμιστικά μέτρα που προπαγανδίζουν τους τελευταίους μήνες σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να κοροϊδέψουν το λαό αφού αποκρύβουν τον πραγματικό ρόλο των μέτρων που θα πετσοκόβουν συντάξεις, μισθούς, επιδόματα και θα αρπάζουν από τους εργαζόμενους δίνοντας απλόχερα στο κεφάλαιο. Ενώ θα «επιστρέφουν» στο λαό, ως αντιστάθμισμα, ψίχουλα. Τρανταχτό παράδειγμα για το τι εννοεί η κυβέρνηση είναι και το ΕΚΑΣ όπου οι σημερινοί δικαιούχοι θα χάσουν 2,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2019 και σαν «αντιστάθμισμα» η κυβέρνηση θέσπισε μέτρα και ψευτοπαροχές, ύψους 50 εκατ. ευρώ σε διάφορα προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι εξάλλου και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ουσιαστικά εξασφαλίζουν τζάμπα εργατικό δυναμικό στους εργοδότες χρηματοδοτούμενοι από τα ταμεία του ΟΑΕΔ, με τα λεφτά δηλαδή των εργαζομένων και κόβοντας τα επιδόματα ανεργίας!

Φτάνει πια με το παραμύθι ότι η κατάσταση που βιώνουμε αποτελεί ελληνικό φαινόμενο σε σχέση με αυτή που βιώνουν οι άλλοι λαοί στις υπόλοιπες καπιταλιστικές χώρες! Τα ίδια μέτρα, την ίδια πολιτική εφαρμόζουν παντού οι κυβερνήσεις τους για να εξασφαλίζουν κέρδη για τα μονοπώλια των δικών τους χωρών, για να θωρακίζονται με νέα πεδία κερδοφορίας απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό που διεξάγεται και φτάνει μέχρι….Οι φιέστες από τα 60 χρόνια από την ΕΟΚ – ΕΕ, το κοινό μας “ευρωπαϊκό σπίτι” που προγανδίστηκε ως ο επίγειος παράδεισος για τους λαούς, στην πραγματικότητα ήταν σπίτια παγωμένα, με εκατομμύρια ανέργους, με φτώχεια, τσακισμένους εργαζόμενους,  πολέμους κλπ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους να μην σκύψουν το κεφάλι, να σπάσουν τη μοιρολατρία και να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Ενα δρόμο έχουμε, μια επιλογή:

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Η λογική της ανάθεσης σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα δοκιμάστηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια κι έχουμε πικρή πείρα.

Οργανωμένα μέσα από τα Συνδικάτα μας να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει. Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν. Να μην αποδεχτούμε νέες θυσίες.Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Με όλες μας τις δυνάμεις, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες δημιουργούμε προϋποθέσεις για

απεργιακή απάντηση στα βάρβαρα μέτρα.

Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 7 ΜΜ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Προηγούμενο άρθροΔήμος Λευκάδας: Ερωτηματολόγιο για την καταγραφή στάσεων και αντιλήψεων των πολιτών
Επόμενο άρθροΔιδακτορική διατριβή