Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας σε Απεργία

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας σε Απεργία

0

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  1000 πμ  στον Αη – Μηνά

Απαιτούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας και σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας !

Συνάδελφισσες-συνάδελφοι,εργαζόμενοι

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κρατήσουν σκυφτούς, υποταγμένους για να εγκαταλείψουμε τον αγώνα για δουλειά και  ζωή με δικαιώματα, για αναπλήρωση όλων όσα χάσαμε στη διάρκεια της κρίσης.

Γι’ αυτό προπαγανδίζει η κυβέρνηση καθημερινά τη «δίκαιη ανάπτυξη» μαζί με τα άλλα κόμματα που ψήφισαν τα 3 μνημόνια, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, τα επιμελητήρια αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ.

Επιδιώκουν να μας πείσουν ότι τη «μεταμνημονιακή εποχή», θα σταματήσει η αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση και θα επιστρέψουμε τάχα στην «κανονικότητα». Αποκρύβουν το γεγονός ότι ΔΕΝ θα καταργηθούν οι εκατοντάδες νόμοι που περιλαμβάνουν τα μνημόνια ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ μας περιμένουν και νέα βάσανα με τη μείωση του αφορολόγητου, τις περικοπές στις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις «αναδιαρθρώσεις» του δημόσιου τομέα, τις νέες περικοπές δηλαδή που μας ετοιμάζουν.

Έχουμε  αποκτήσει αρκετή πείρα όλο αυτά τα χρόνια για να μην μας ξεγελάσουν…  Την ανάπτυξή τους τη βιώνουμε  στη δουλειά μας και στη ζωή μας. Τη βιώνουμε  στο νοσοκομείο με την εντατικοποίηση, με τα εξοντωτικά κυκλικά ωράρια λάστιχο, με τις πολυάριθμες εφημερίες, με τις ελλείψεις προσωπικού, την αυθαιρεσία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, με τον τρόπο που επιδιώκει η διοίκηση να λειτουργήσει  την καρδιολογική κλινική με το ήδη υπάρχων προσωπικό αποδυναμώνοντας κλινικές και τμήματα, με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μας.

Την ανάπτυξή τους, τη βιώνουν οι συμβασιούχοι που τους  κρατά η κυβέρνηση  υποταγμένους και όμηρους και αρνείται  να τους μονιμοποιήσει, παρόλο που τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού αλλά αντίθετα σκοπεύει  να τους πετάξει  στο κάλαθο της ανεργίας!

Τη βιώνουμε στη ζωή μας με το διαρκές άγχος που μας  φόρτωσαν με  τις τερατώδεις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, με  τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, με τη φοροληστεία, με το φόβο μη μας  πάρουν το σπίτι, με το χαράτσωμα της κάθε αναγκαίας μας αθλητικής, πολιτιστικής, εκπαιδευτικής δραστηριότητας, της οικογένειας μας και των παιδιών μας, που θα έπρεπε να παρέχονται απολύτως δωρεάν από το κράτος. Τη βιώνουμε βλέποντας τα παιδιά μας να τα προορίσουν ως πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με μισή δουλειά, μισή ζωή και σε διαρκή αναζήτηση…  

Τη βιώνουμε στη πλάτη μας γιατί για μια ακόμη χρόνια οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου θα πλημυρίσουν από κέρδη που θα βγάλουν ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους αλλά εμείς  και η οικογένειά μας  δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε έστω μια βδομάδα διακοπές και για μια ακόμη χρονιά θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να μπορέσουν τα παιδιά μας να πάνε σε ένα πρόγραμμα του Δήμου, που έχει μετεξελιχθεί σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους.

Την ίδια ώρα που μας έχουν φτωχοποιήσει, που μας έχουν κατακλέψει, δίνουν απλόχερα ζεστό χρήμα στα μονοπώλια, στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να κάνουν τις μπίζνες τους, χρησιμοποιώντας μας σαν φτηνή καύσιμη ύλη για να συνεχίσουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη των κερδών των μεγάλου κεφαλαίου  είναι η αιτία που μειώνει η κυβέρνηση την κρατική χρηματοδότηση στην υγεία με τις δραματικές επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των νοσοκομείων και στην υγεία των ασθενών. Ταυτόχρονα κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα προετοιμάζουν τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις Α.Ε, που θα χαρατσώνουν τους ασθενείς, είτε άμεσα από τη τσέπη τους είτε έμμεσα μέσω των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που θα μπουν στο παιχνίδι, με το κράτος να καλύπτει ένα ελάχιστο πακέτο παροχών.

Ανάπτυξη για το λαό   σημαίνει – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα και αμύθητα κέρδη για το κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι

Δεν επιτρέπετε να μένουμε απαθής, να βλέπουμε να επιδεινώνεται η ζωή μας, την ίδια ώρα που η γειτονιά μας φλέγεται από τους σφοδρούς ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων, για το μοίρασμα και τον έλεγχο του  ενεργειακού πλούτου της περιοχής και των δρόμων μεταφορά του, με την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει κάνει την χώρα μας μια απέραντη Νατοϊκή βάση. Για τα συμφέροντα και τα κέρδη των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν να πάρουν μετρικό από τη λεία, η κυβέρνηση  μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων, ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας αλλά και ισχυρών περιφερειακών δυνάμεων Τουρκίας, Ισραήλ και αυτό το ονομάζουν «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας».

Ο λαός μας και οι λαοί της περιοχής δεν έχουν  να μοιράζουν τίποτα μεταξύ τους. Δεν θα πάρουν τίποτα από τη μοιρασιά. Μας τσακίζουν τον καιρό της ειρήνης, θα μας στείλουν «κρέας για τα κανόνια τους», στο καιρό του πολέμου, που πλησιάζει όλο και πιο κοντά.

Να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του λαού !

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ, δείχνουν για μια ακόμη φορά ποιους υπερασπίζονται . Στήνουν «φιέστες», σε συνεννόηση με τις ενώσεις των επιχειρηματιών και καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για την «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», δηλαδή για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας.  

ΝΑ ΤΟΥΣ γυρίζουν ΤΗΝ  πλάτη ΟΙ εργαζόμενοι! Η κοινωνία που ζούμε έχει τάξεις και συμφέροντα, λίγοι κερδίζουν και πολλοί χάνουν. Και το αποδεικνύουν τα ίδια τους τα στοιχεία, 557 οικογένειες κατέχουν το μισό  πλούτο της χώρας και μέσα στην κρίση τον αύξησαν ακόμη περισσότερο. Και αυτοί δεν είναι εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες. Είναι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι.     

ΜΠΟΡΟΥΜΕ με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις  30 Μάη να στείλουμε ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή-αντεργατική  πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ που μας ματώνουν για να κερδίζουν μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.  

Σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και ελευθεροεπαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες να υψώσουμε το ανάστημά μας διεκδικώντας αγωνιστικά :

  • Ανάκτηση των απωλειών με  αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Να πληρώσει  το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, και του νόμου Κατρούγκαλου που εξαΰλωσε τις συντάξεις.
  • Να γίνουν μαζικές  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του νέου νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Βασιλικής  αλλά και για όλα τα νοσοκομεία και τη πρωτοβάθμια υγεία.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την ομαλή και  ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, του ΕΚΑΒ αλλά και για όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας.
  • Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος (επικουρικός, ΟΑΕΔίτης). Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με 30ωρο, 6ωρο, 1 νύχτα την εβδομάδα, 1 εφημερία την εβδομάδα.
  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με προσλήψεις γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας.
  • Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα, επέκταση και σε άλλους κλάδους. Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών και η επιχειρηματική δράση στην υγεία.

ΤΟ Δ.Σ

Προηγούμενο άρθρο2 συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
Επόμενο άρθροΓενική Συνέλευση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας