Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας

Καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας

0

Ε.Α.Κ.Π.

.Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής  Ελλάδας.

Κιν.: 6934865812 – 6974385911 – 6972929122 – 6973357660

fax: 2674022211 web site:  www. eakp.gr,  Email: info@eakp.gr

ΠΑΤΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Προς: Μέλη της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας

Ζακύνθου – Κεφαλληνίας – Λευκάδας.

Μ.Μ.Ε.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το προεδρείο της Ένωσής μας που εκλέγεται με το Ενιαίο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, το οποίο πρόσκειται στην Προοδευτική Αδέσμευτη Κίνηση Πυροσβεστών, για την τακτική του η οποία παραπέμπει σε απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Είναι γνωστό ότι το προεδρείο καταστρατηγεί το καταστατικό και δεν συνεδριάζει μια φορά το μήνα ως οφείλει, παρότι τα προβλήματά μας διογκώνονται και θα διογκωθούν ακόμα περισσότερο (νέος Κανονισμός Μεταθέσεων, νέο Μισθολόγιο, νέος συνδικαλιστικός νόμος κ.α.).

Έφθασε στο σημείο όμως αύριο ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ που είναι μέρα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, για όλους δηλαδή τους εργαζόμενους της χώρας, να συγκαλεί διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης!!!

Δηλαδή την ημέρα όπου ο λαός δίνει την απάντησή του στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. στα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, το προεδρείο αντί να μας καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, με την επιλογή του αυτή, να επιχειρεί να υπονομεύσει τους αγώνες και να μας αποκόψει από αυτούς, βάζοντας πλάτη στην εφαρμογή και την υλοποίηση των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών.

Παρόμοια τακτική εφάρμοσε και τον Νοέμβριο, όπου ενώ είχε εξαγγελθεί πανελλαδική απεργία για τον δημόσιο τομέα στις 24 Νοεμβρίου, απέφυγε να συγκαλέσει ΔΣ για να προετοιμάσουμε την συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Είναι συνειδητή η επιλογή του προεδρείου να εκφυλίζει το ρόλο του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Μέλη της ίδιας παράταξης που βρίσκονταν στη θέση του προεδρείου και το 2012, εφάρμοσαν ανάλογη τακτική, επιλέγοντας ως ημέρα έναρξης των αρχαιρεσιών του σωματείου μας, την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συνάδελφοι πυροσβέστες των Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων!

Μην δείχνετε άλλη ανοχή απέναντι στην συνειδητή τους αδράνεια.

Τα δωράκια που μοιράζουν στις υπηρεσίες από τις συνδρομές σας. Οι δημόσιες σχέσεις με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες. Τα μικρορουσφετάκια με αποσπάσεις και μετακινήσεις. Οι λεονταρισμοί τους μέσω κίβδηλων ανακοινώσεων, δεν λέγεται συνδικαλισμός.        

Μας προσβάλει όλους συνολικά το να ανεχόμαστε αυτού του είδους τα τερτίπια σαν συνδικαλιστικές πρακτικές τώρα που διακυβεύεται  το μέλλον μας.    

Καμία αναμονή, καμία ανοχή!

Στις 8 Δεκέμβρη συμμετέχουμε δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις μαζί με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς μας και τα αδέρφια μας, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην πολιτική εξαθλίωσης που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η  Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η  Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα την ανακύκλωση
Επόμενο άρθροΔόξα Λευκάδας: Άφησε το αυτοκίνητο στο ΚΤΕΛ και έφυγε ο Ουέλς!