Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας

0

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

«ΓΗ  ΚΑΙ  ΥΔΩΡ» στους   ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ   ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ   και   ΚΑΤΑΣΤΡΟΛΗ  στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Για μια ακόμη φορά και αυτή η κυβέρνηση δείχνει ποιας τάξης τα συμφέροντα υπηρετεί! Δείχνει το εχθρότητα της απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δεδουλευμένα μηνών  και το δικαίωμα τους στην δουλειά και αυτό το κάνει με τον πιο απροκάλυπτο και ωμό τρόπο.

Σήμερα και πριν από λίγες ώρες οι δυνάμεις καταστολής, προέβησαν  σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Super Market Καρυπίδη στα Γιάννενα κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο  Ιωαννίνων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ο ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια από τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους για να τσακίσουν τη σημερινή κινητοποίηση και τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους έρχεται σε συνέχεια του ανθρωποκυνηγητού  και της αυτόφωρης διαδικασίας που κινήθηκε προχθές ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν   μέσα στα σπίτια τους.

Οι  μεγαλοεργοδότες μπροστά  και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, έχουν  ξεσαλώσει, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν τα κόμματα του κεφαλαίου.

Καταγγέλλουμε το «ΝΟΜΟ και ΤΑΞΗ» των ισχυρών  που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση και καλούμε όλα τα τοπικά σωματεία και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων.  

ΤΟ Δ.Σ

Λευκάδα  29/11/2017

Προηγούμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία Φάρου, Συλλόγου Φοιτητών και Νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις Θανάση Καββαδά για το ΤΕΙ Λευκάδας