Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Η Κίνηση Κομμουνιστών-Εργατικός Αγώνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Κίνηση Κομμουνιστών-Εργατικός Αγώνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

0

εξω οι ΗΠΑ εξω το ΝΑΤΟ

ουτε γη ουτε νερο στους φονιαδες των λαών

Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.

Σήμερα τιμάμε τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Σήμερα τιμάμε αυτούς που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δε λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ – ΕΣΑ, στη Μπουμπουλίνας, στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατοδικεία, σε κάθε τόπο μαρτυρίου.

Οι νέες και οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, έχουν δικαίωμα και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό το Νοέμβρη του ’73.

Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξε η στρατιωτική δικτατορία για την προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Μετά το ξέπλυμα της πολιτικής των Μνημονίων, της τρόικας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, μετά το ξέπλυμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την οποία η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει όχι μόνο να την εφαρμόζει, αλλά την πάει και ένα βήμα  παραπέρα. Τόσο με την επίσκεψη στην Αμερική του Τραμπ,  όπως έκανε και κατά περσινή επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα, διεκπεραίωσε το ξέπλυμα της πολιτικής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, παρέδωσε κυριολεκτικά γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές.

Την ίδια στιγμή συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε βάρος του λαού. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Παράλληλα συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να προσφέρει στο ΝΑΤΟ «συμμαχικά» λύτρα που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ! την ώρα που έχει πετσοκοπεί το λαϊκό εισόδημα και φτωχοποιείται  ο λαός.

Στις διεθνείς σχέσεις της χώρας με την πυξίδα του «ανήκομεν εις την Δύσιν», μας βάζει όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

Όλα αυτά τα χρόνια πάσχισαν και πασχίζουν να ξεφτίσουν το Πολυτεχνείο, επιστρατεύοντας «αναρχικούς», «κλέφτες και αστυνόμους», «αγανακτισμένους πολίτες», κουκουλοφόρους, χαφιέδες, προβοκάτορες και στήνοντας για φόντο του Πολυτεχνείου μια κατασκευασμένη εικόνα «επεισοδίων», αστυνομοκρατίας και δακρυγόνων.

Ο λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να σβήσουν το «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» της πύλης κάτω από τις ερπύστριες. Δεν αποδέχονται  ούτε τα «ανήκομεν εις την Δύσιν», ούτε τα «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». Δεν θα απαρνηθούν  ούτε θα σταματήσουν να διεκδικούν  «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία»

Το Πολυτεχνείο και η 17η του Νοέμβρη, θα συνεχίσει νάναι ορόσημο και ταυτόχρονα ελπίδα και  όρκος, πόθος και υπόσχεση: Σ’ αυτόν τον τόπο, κόντρα στα εμπόδια, ενάντια στους υμνητές και υποτακτικούς του ιμπεριαλισμού και των «ευλογημένων μνημονίων», τελικά, σ’ αυτόν τον τόπο «θα κάνει ξαστεριά»!

Το Πολυτεχνείο, αδικαίωτο και ζωντανό, σε πείσμα όσων πέρασαν από το «εδώ Πολυτεχνείο» στο …«εδώ Πεντάγωνο» – «εδώ τρόικα» – «εδώ Μνημόνιο»,  θα συνεχίζει να ενσαρκώνει τις μνήμες του μέλλοντός μας.

Για μια Ελλάδα με ψωμί για το λαό της, με μόρφωση για τα παιδιά της, με εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά.

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ   ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  17 ΝΟΕΜΒΡΗ  6.30 ΣΤΟΝ  ΑΗ ΜΗΝΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΛΕΥΚΑΔΑ 16-11-2017

Προηγούμενο άρθροΜανώλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Δυστυχώς δεν υπάρχει κοινός στόχος στην τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας”
Επόμενο άρθροΣτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων ο Αθλητικός Σύλλογος TKD Λευκάδας