Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου

0

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λευκάδας.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία και επίσημα κρίνει παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων που γίνεται από το 2014, πετάει στο δρόμο χιλιάδες συναδέλφους η σύμβαση των οποίων έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017, αποτελώντας  ταφόπλακα για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μεταξύ αυτών και 21 συναδέλφων του Δήμου Λευκάδας.

Αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου ψήφισαν: σύνταγμα, οδηγίες της ΕΕ, νόμους, μνημόνια προεδρικά διατάγματα, κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, καταλήγει:
1. Είναι αντισυνταγματική η παράταση όλων των συμβάσεων πέρα του 8χταμήνου.
2. Είναι ανεπίτρεπτη η καταβολή των αποδοχών στο μέλλον.
3. Ισχύει η αυτοδίκαιη ακυρότητα των συμβάσεων, άρα ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικηθεί η επιστροφή των δεδουλευμένων των συναδέλφων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Συνειδητά δεν έδινε λύση όλο το προηγούμενο διάστημα με τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου. Συνειδητά κορόιδευε τους συναδέλφους με δηλώσεις και πολιτικές φιέστες για τη μονιμοποίησή τους. Συνειδητά επέτρεπε σε δημάρχους να έχουν απλήρωτους χιλιάδες συναδέλφους ή να μην ανανεώνουν τις συμβάσεις τους με αποτέλεσμα να διεκδικούν την πληρωμή και ανανέωσή τους στις δικαστικές αίθουσες.

Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που παραμένουν στη δουλειά με τον δικό τους αγώνα, τους χαλάνε τα σχέδια.

Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας συμβασιούχων, και συμμετέχει  στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί με κατάληψη του αμαξοστάσιου του Δήμου, καθώς και στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Πρόθεσή μας με τις κινητοποιήσεις μας δεν είναι να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, άλλωστε με την απόφαση αυτή του Ε. Σ. η κατάσταση στο Δήμο μας λόγω έλλειψης προσωπικού θα είναι τραγική, αφού αυτές οι απολύσεις έρχονται μέσα στην κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση τώρα να φέρει στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στον αγώνα, όλους τους εργαζόμενους απέναντι στο σύνολο των πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που γεννάει τις απολύσεις, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους μισθούς πείνας και τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας, το μέλλον που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς.

ΤΟ Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε το μάζεμα της φακής Εγκλουβής στο οροπέδιο του Αγίου Δονάτου
Επόμενο άρθροΜέχρι και την Πέμπτη 22/6 χωρίς απορριμματοφόρα η Λευκάδα