Αρχική Ειδήσεις Κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο υπό το φόβο θεομηνίας

Κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο υπό το φόβο θεομηνίας

0

Μπροστά στον κίνδυνο να θρηνήσουμε νέα θύματα, και μάλιστα μικρά παιδιά, πολλά σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας κλείνουν με αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Η ανησυχία είναι υπαρκτή και μεγαλώνει, με αφορμή την τραγωδία που προκάλεσε η παρατεταμένη κακοκαιρία, η οποία και συνεχίζεται.

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας βγαίνουν συνεχώς ανακοινώσεις για κλείσιμο σχολείων, καθώς η “θεομηνία” όπως την χαρακτήρισαν πολλοί επελαύνει.

Κλειστά σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Ο Νομός Κεφαληνίας και δήμος Κεφαλλονιάς ενημέρωσε με έκτακτο δελτίο τύπου πως αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου  όλες οι σχολικές μονάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια κτλ) όλης της επικράτειας του Δήμου Κεφαλονιάς καθώς και  όλων των μονάδων προσχολικής αγωγής (παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί, μονάδες απασχόλησης νηπίων κτλ),  θα παραμείνουν κλειστά, λόγω πολύ επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κλείνουν τα σχολεία στην Ζάκυνθο

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επικοινωνία που πραγματοποιήσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου  με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κώστα Τζίμα, και με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνο Γκούσκο, αποφασίστηκε αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ήτοι: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, για προληπτικούς λόγουςκαι για να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις των μαθητών ενόψει των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Η κακοκαιρία που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων συνεχίζεται με την κατάσταση σε πολλά μέρη της Ελλάδας να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Επίσης, και για τον ίδιο λόγο θα μείνουν  οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.alfavita.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκη Λευκάδας: Μεγάλο ματς με τον Φάρο Κερατσινίου (19/11)
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Βουλευτή Λευκάδας και Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης