Αρχική Ειδήσεις Κοινή δήλωση των ΝΟ.ΔΕ Ν.Δ Ζακύνθου και Λευκάδας...

Κοινή δήλωση των ΝΟ.ΔΕ Ν.Δ Ζακύνθου και Λευκάδας για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

0

http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=7871

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επί της αρχής, επί των άρθρων και επί του συνΝΟΔΕόλου, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ, κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις».  Το νομοσχέδιο εισάγεται  προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Το Αθλητικό Νομοσχέδιο κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας, συμβάλλει στην επικαιροποίηση της νομοθεσίας και προσαρμόζει το Δίκαιο της  χώρας μας στο Κοινοτικό Κεκτημένο.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη   και ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης , με ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, έφεραν προς ψήφιση στη Βουλή επιτελικές αρμοδιότητες και κυρωτικά άρθρα.

Αποδεικνύουν έτσι, ότι αυτή η κυβέρνηση μένει συνεπής σε μια προσπάθεια εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων που προάγουν την Ισχυρή Ανάπτυξη και στον αθλητικό χάρτη της χώρας .

Προτείνονται προς ψήφιση κανόνες μακριά από ένα σύστημα αρμοδιοτήτων που αγκυλώνεται από extra φίλτρα, όπως ιδιωτικά συμφέροντα και σχέσεις εξάρτησης.

Ως  πρόεδροι των ΝΟ.Δ.Ε Ζακύνθου και Λευκάδας  από κοινού

Προσυπογράφουμε τη δημόσια πολιτική που επιχειρεί να εφαρμόσει τη θεωρητική γνώση με καλές πρακτικές.

-Στεκόμαστε δίπλα στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, για την πειθαρχία, τον έλεγχο, την προαγωγή του ολυμπιακού ιδεώδους.

-Θλιβόμαστε για όλους εκείνους που χωλαίνουν για την απώλεια της ισοβιότητάς τους στις διοικήσεις των ομοσπονδιών.

-Στηρίζουμε το καινοτόμο, στηρίζουμε την καλή νομοθέτηση, στηρίζουμε την αλλαγή, την εξέλιξη, που τολμά να πλήξει ό,τι παρασιτογόνο απεμπολεί το αθλητικό ιδεώδες.

 Για την ΝΟ.Δ.Ε Ζακύνθου      Για την ΝΟ.Δ.Ε Λευκάδας

Διονύσης Καρδιανός             Γιώργος Μπουρδάρας

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο Δήμου Μεγανησίου
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά για την 17η Νοεμβρίου