Αρχική Ειδήσεις Κοινή συνάντηση του Βουλευτή Ν.Λευκάδας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά και τον...

Κοινή συνάντηση του Βουλευτή Ν.Λευκάδας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά και τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό

0

Θανάσης Καββαδάς: «Οι Λευκαδίτες περιμένουν από εμάς αποτελέσματα – πρέπει και οι τρεις να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Κοινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα μεταξύ του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, και του Δήμαρχου Λευκάδας, Χαράλαμπου Καλού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν το Νομό.

Ο Βουλευτής αρχικά είχε συνάντηση με τον κ. Καλό στο Δημαρχείο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητες του Δήμου. Προεξάρχον θέμα ήταν η εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα των απορριμμάτων, τόσο για την βραχυπρόθεσμη διαχείριση του μεγάλου όγκου σκουπιδιών που υπάρχουν συσσωρευμένα σε δέματα στον παλιό ΧΑΔΑ, όσο και για την μακροπρόθεσμη, οριστική λύση του ζητήματος, μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο, καθώς και για την παραχώρηση έκτασης στο χώρο του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ, για τη δημιουργία της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης (ΜΟΠΑΚ).

Επιπλέον, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν την Λευκάδα, όπως το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, η παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία του Θεάτρου και η παραχώρηση έκτασης από την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, καθώς και τη συνολική αξιοποίηση του δημόσιου κτήματος Α.Β.Κ.75 στις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας, ώστε η διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου να γίνει με ενιαίο σχεδιασμό. Τέλος, συζητήθηκαν έργα που αφορούν γενικότερα το Νομό, όπως η δημιουργία Μαρίνας στο Βλυχό, η κατασκευή της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, κ.α.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες μετέβησαν στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά. Η εφ’ όλης της ύλης συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας, αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό.

Ο Βουλευτής ανέφερε ότι οι Λευκαδίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από τον Βουλευτή, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη τους, ώστε πρέπει και οι τρεις να συνεργαστούν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φέρουν θετικά αποτελέσματα για το νομό. Ο κ.Καββαδάς ανέφερε ότι θα είναι πάντα στη διάθεσή τους και ότι από την πλευρά του θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και θα συνδράμει, με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του ως Βουλευτής, κάθε προσπάθεια που θα προάγει την ευημερία των πολιτών της Λευκάδας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠροβολή ταινίας στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΦιλαρμονική Λευκάδος. Ο ιταλός μαέστρος  Fragisko Nikolini και  ο χοροδιδάσκαλος Μπριελας στα 1896!