Αρχική Ειδήσεις Κόντρα Κ. Δρακονταειδή-Εύας Κατωπόδη και στο βάθος Πρόεδρος Δημοκρατίας

Κόντρα Κ. Δρακονταειδή-Εύας Κατωπόδη και στο βάθος Πρόεδρος Δημοκρατίας

0

Το θέμα αναγόρευσης σε επίτιμο δημότη Δήμου Λευκάδας της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 13-02-2017.
Μετά την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Λευκάδας ζήτησε από το σώμα να υπάρξει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο στην τοποθέτηση της η δημοτική σύμβουλος Εύα Κατωπόδη έκανε λόγο για άτυχους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή, λέγοντας ότι ξεπέρασε τον εαυτό του και δημιούργησε μείζον θέμα ηθικής τάξης, που άπτεται της λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου, βασιζόμενη στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής που προσκαλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη κατόπιν ψηφοφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως ανέφερε η κυρία Κατωπόδη, η κοινή λογική θέλει πρώτα να παρθεί η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά ακολουθεί η ανακοίνωση της, διαφορετικά όλο αυτό αποτελεί παράκαμψη του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι είναι μια απόπειρα «εκβίασης» του θετικού αποτελέσματος.
Με δεδομένο ότι και στο παρελθόν έχουν ακουστεί δημόσιες προσβλητικές αναφορές για τους δημοτικούς συμβούλους εκ μέρους της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου, αναφερόμενη στις φράσεις «ξέρουμε τι ψηφίζει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, ας μην είναι μέσα στην αίθουσα να ψηφίσει» και η δεύτερη «υπάρχουν σοβαροί και μη σοβαροί δημοτική σύμβουλοι», γίνεται αναγκαιότητα να σταματήσει άμεσα.
Η ίδια δήλωσε τον απόλυτο σεβασμό της στον θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας, ότι η παρουσία και ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη, θα είναι επικοινωνιακά πολύ καλό για το νησί εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που ξεκινά, είναι ανάγκη οι δημοτικοί σύμβουλοι να γίνονται σεβαστοί και το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργεί όπως προβλέπεται.
Είπε ότι προτίθεται να ψηφίσει θετικά την εισήγηση με την προϋπόθεση να ζητήσει συγνώμη από το Δημοτικό Συμβούλιο, διαφορετικά θα παραμείνει στην αίθουσα και θα καταψηφίσει την απόφαση.

Έντονη ήταν η αντίδραση Δρακονταειδή, λέγοντας ότι ο δήμαρχος μπορεί να καλεί όποιον θέλει και δεν θα ρωτήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Ο ίδιος είπε ότι η ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη είθιστε εκ της επίσκεψης του, άρα από την στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την βούληση να έρθει, καθώς και στους σεισμούς και την φωτιά σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε μαζί του, σε αντίθεση με κάποιους που δεν μπήκαν καν στον κόπο να επικοινωνήσουν, σε τοπικό επίπεδο αναφερόμενος, έτσι έπρεπε να πράξει.

Από την στιγμή που τον καλεί και υπάρχει εθιμικό δίκιο δεν επιτρέπω να μου κάνουν μαθήματα δημοκρατία, ενώ ανέφερε ότι η κυρία Κατωπόδη δεν μπορεί να εκβιάσει το δημοτικό συμβούλιο και θα κριθεί και εκείνη και ο ίδιος από το αν θα σηκώσουν το χέρι.

Όσον αφορά την συγνώμη είπε ότι όταν κάνει λάθος δεν φοβάται να την ζητήσει επί του συγκεκριμένου ωστόσο δεν έγινε κανένα λάθος.

Πρόβλημα αν δεν ψηφίσετε δεν θα δημιουργήσετε στην δημοτική αρχή, αλλά στον τόπο σας, ανέφερε.

Η Κυρία Κατωπόδη στην δευτερολογία της επανέλαβε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ψηφίσει θετικά, αν δεν είχε προηγηθεί το δελτίο τύπου, προεξοφλώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την ίδια, όπως διευκρίνισε, να μην αναφέρεται σε μικροπολιτικά ζητήματα αλλά στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στο σεβασμό προς τους δημοτικούς συμβούλους.

Τον λόγο πήραν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που ζητούσαν να παρθεί η απόφαση με καθολική πλειοψηφία, ενώ αντίστοιχη έκκληση έκανε η κυρία Καρφάκη, δίνοντας εναλλακτική λύση την αποχώρηση της παράταξης, όπως έκανε και η ΛΑΣΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η απάντηση του Δημάρχου, λέγοντας ότι από την στιγμή που ο πρόεδρος απάντησε θετικά δεν μπορούσε να μην το ανακοινώσει στον κόσμο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα διαδικαστικό λάθος.

Αυτό το εκβιαστικό η ζητάει συγνώμη ο δήμαρχος ή δεν ψηφίζω, πέρα του ότι μου θυμίζει άλλα πράγματα, είναι και άσκοπο, καθώς διαδικαστικά δεν έγινε κανένα λάθος.

Αν θεωρείτε κυρία Κατωπόδη ότι με αυτό τον τρόπο θα λύσεις τις διαφορές σου με την δημοτική αρχή, επανέλαβε ότι με αυτή την στάση δεν κάνεις καλό στον τόπο.

Η κυρία Κατωπόδη επανέλαβε ότι έγιναν άστοχες κινήσεις, ωστόσο ανέφερε ότι για χάρη της αρχηγού της παράταξης θα αποχωρήσει από την αίθουσα, e θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: lefkadatoday.gr

 

Προηγούμενο άρθροΛευκάδα: Πως από χερσόνησος έγινε νησί.
Επόμενο άρθροRefugees have no choice