Αρχική Ειδήσεις Κώστας Δρακονταειδής: Πολιτικές οι διαφορές μας με το Επιμελητήριο

Κώστας Δρακονταειδής: Πολιτικές οι διαφορές μας με το Επιμελητήριο

0

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, ο οποίος έδωσε πολιτική διάσταση στην αντιπαράθεση του δήμου με το Επιμελητήριο. Μάλιστα όπως είπε γίνονται προσπάθειες να τραβηχτεί το χαλί του δήμου, ωστόσο η δημοτική αρχή και ο ίδιος πατάνε σταθερά και δύσκολα θα πέσουν.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδής, έκανε έκκληση,  όσον αφορά την πρόταση για παράταση χρήσης του παγοδρομίου, από όσους ψήφισαν είτε λευκό είτε αρνητικά να αναθεωρήσουν την ψήφο τους σε θετική, ενώ λίγο αργότερα εξαπέλυσε δριμεία κριτική στο Επιμελητήριο Λευκάδας.

Ο ίδιος όπως είπε ότι φιλοσοφικά συμφωνεί με την τοποθέτηση του κυρίου Γκογκάκη, για συνεργασία με ισότιμους όρους και αμοιβαίο σεβασμό.

“Ωστόσο για να χορέψουν τάνγκο χρειάζονται δύο” είπε και ξεκαθάρισε με έμφαση, για να το ακούσουν όλοι, ότι η αιτία αυτής της αντιπαράθεσης είναι πολιτική και η αιτία αυτής είναι το Επιμελητήριο.

Όπως  είπε,  ο δήμος έχει κάνει αποδεκτά όλα τα αιτήματα του επιμελητηρίου Λευκάδας, λέγοντας ότι όσο και να ψάξουν δεν θα βρουν καμία αρνητική απόφαση.

Μάλιστα ανέφερε ότι  ο δήμος συνεργάζεται με δεκάδες φορείς της Λευκάδας και δεν υπάρχει ούτε ένας με τον οποίον να μην συνεργάζονται άψογα,  ακόμα και σε ζητήματα που διαφωνούν.

“Η αιτία των κακών σχέσεων Δήμου με το Επιμελητήριο είναι ότι κάποιοι θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, όταν η κοινωνία το αποφασίσει να τους κάνει είναι δικαίωμά τους και θα το σεβαστούμε, ωστόσο προς το παρόν άλλη επιλογή έχει κάνει η κοινωνία και μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος της επιλογής της κοινωνίας θα τους παρακαλούσα όλους να είναι προσεκτικοί.

Αυτή είναι η τελευταία ενέργεια από την πλευρά του δήμου καλής διάθεσης με το Επιμελητήριο, είπε.”

Ο  δήμαρχος Λευκάδας είπε ότι έχουν γίνει και άλλα τα οποία δεν τα ξέρετε, αλλά επειδή ζούμε σε μικρή κοινωνία τα ξέρουμε όλα, γίνονται κινήσεις για να τραβηχτεί το χαλί του δήμου, ο δήμος όμως πατάει σταθερά και όσα χάλια κι αν ορισμένοι τραβήξουν, να είναι σίγουροι και εγώ πατάω πολύ καλά και στο σύνολό της η δημοτική αρχή δύσκολα θα πέσουμε.

Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου σε συνάντηση στο γραφείο του, για να κουβεντιάσουμε όπως είπε και να λύσουμε με πολύ καθαρό τρόπο και όχι με τσαλιμάκια και κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια τα όποια προβλήματα.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι καλεί όλη τη διοίκηση του επιμελητηρίου για να συζητήσουν τα ουσιαστικά προβλήματα και όχι για έθιμο τυπικούς λόγους.

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά,  ότι η αυτής της αντιπαράθεσης είναι πολιτική και αυτό είναι “εγκληματικό” να γίνεται από φορείς που δεν είναι πολιτικά κόμματα, είναι άλλου τύπου φορείς και οι οποίοι μπορεί να συνεργαστούν και να παράξουν θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία.

Εγώ τους καλώ να κουβεντιάσουμε και να τα λύσουμε όλα αυτά και για το αποτέλεσμα θα κριθούμε όλοι από την κοινωνία.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση
Επόμενο άρθροΝέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας